Επέστρεψε στην Τσάμπιονσιπ με νίκη η Γουίγκαν, το χάλασε στο τέλος η Μπλάκμπερν

Επιστροφή στην Τσάμπιονσιπ με νίκη έκανε η Γουίγκαν, που έδωσε σκληρή μάχη με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ, της οποίας επικράτησε με σκορ 3-2. Τα χάλασε στο τέλος η Μπλάκμπερν που κρατούσε το τρίποντο μέχρι και τις καθυστερήσεις στην έδρα της Ίπσουιτς αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2. Επιβλητική η Μπρέντφορντ, ήττα για την υποβιβασμένη από την Πρέμιερ Λιγκ, Γουέστ Μπρομ.



Επέστρεψε στην Τσάμπιονσιπ με νίκη η Γουίγκαν, το χάλασε στο τέλος η Μπλάκμπερν

Με το δεξί ξεκίνησε η νέα σεζόν στο δεύτερο τη τάξει ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Αγγλίας η Γουίγκαν, που έκανε ό,τι χρειαζόταν για να πάρει το πρώτο τρίποντό της στη νέα αγωνιστική περίοδο, με την ίδια να θέλει να την ζήσει ως μια μοναδική στιγμή και να επιχειρήσει δεύτερη διαδοχική άνοδο. Το παιχνίδι απέναντι στις «κουκουβάγιες» δεν ήταν καθόλου εύκολο, με την διακύμανση του σκορ να είναι τρομερή μέχρι και το 26ο λεπτό, όταν δηλαδή οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το χαμένο τους προβάδισμα και έκαναν το 2-1. Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Νικ Πάουελ έκανε το 3-1 και στην ουσία σκότωσε το ματς, παρά την φιλότιμη προσπάθεια της Γουένσντεϊ που μείωσε σχεδόν αμέσως αλλά έμεινε στο 3-2.

Από την πλευρά της η Μπλάκμπερν, που επίσης ανέβηκε πέρυσι, ολοκλήρωσε την ανατροπή απέναντι στην Ίπσουιτς, αλλά στο πρώτο της φετινό εκτός έδρας ματς δεν είχε και τον τρόπο να κρατήσει το προβάδισμά της μέχρι το τέλος. Στο 2-2 ο αγώνας, με τον Εντούν να χτυπά στις καθυστερήσεις και να σημειώνει έναν εξαιρετικά σημαντικό βαθμό για την ομάδα του.

Από ‘κει και πέρα, την εμφάνιση της ημέρας την έκανε η Μπρέντφορντ, που έφτασε την Ρόδεραμ ακόμη και στο 5-0, για να χαλαρώσει στο τέλος και να δεχθεί το πρώτο της γκολ στο ματς, με το οποίο διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα (5-1). Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερς για τις «μέλισσες», με τον Νιλ Μοπάι να είναι ο μοναδικός που βρήκε δις το βάθος της εστίας.

Επίσης, πέραν του 2-2 στο ματς της Μπλάκμπερν, το ίδιο σκορ είχαμε και στα Μπέρμιγχαμ – Νόριτς και Μίγουολ – Μίντλεσμπρο, με τον Ονέλ Ερνάντες να σκοράρει στις καθυστερήσεις για τη Νόριτς και τους Μπράιτβαϊτ και Φρεντ να σκοράρουν από ένα τέρμα έκαστος από το 87’ και μετά για να χαρίσουν στην «Μπόρο» μια ισοπαλία από το... πουθενά.

Τέλος, από τα άλλα αξιοσημείωτα ματς των 17:00, η Μπόλτον πήρε δύο προβαδίσματα κόντρα στην Γουέστ Μπρομ, με το τελικό 2-1 να έρχεται ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90’ από τον Βίλντσατ.

Το πρόγραμμα για το Σάββατο (04/08) κλείνει με την Σουόνσι του Γκρέιαμ Πότερ να πηγαίνει στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Σέντρα στις 19:30.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της ημέρας:

Μπέρμιγχαμ – Νόριτς 2-2

Μπρέντφορντ – Ρόδεραμ 5-1

Μπρίστολ Σίτι – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1

Ίπσουιτς – Μπλάκμπερν 2-2

Μίλγουολ – Μίντλεσμπρο 2-2

Πρέστον – ΚΠΡ 1-0

Γουέστ Μπρομ – Μπόλτον 1-2

Γουίγκαν – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 3-2

Γιώργος Σιάφας