Ώρα… ακαδημίας στην Τότεναμ!

Η μεταγραφική περίοδος για τους αγγλικούς συλλόγους μπαίνει στην τελική της ευθεία και η Τότεναμ βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Μεταγραφές σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα γίνουν και η ώρα των παιδιών της ακαδημίας έχει φτάσει!



Ώρα… ακαδημίας στην Τότεναμ!

Σε αυτό το συμπέρασμα προφανώς και δεν οδηγηθήκαμε μόνοι μας. Τάδε έφη ο προπονητής της ομάδας Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, ο οποίος καλείται να χτίσει τα «σπιρούνια» της σεζόν 2018-19 με βάση τον περυσινό κορμό τη στιγμή που η διοίκηση των Λονδρέζων προσπαθεί να αποφύγει οποιοδήποτε οικονομικό άνοιγμα μετά την κατασκευή της νέας υπερσύγχρονης έδρας της ομάδας.

«Δουλεύουμε σκληρά για την ενίσχυση της ομάδας αλλά βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν! Σαν να είμαστε στην πρώτη μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν είμαστε φέτος σε θέση να αποκτήσουμε ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Το ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει από τον προπονητή κάποιες εξηγήσεις αλλά δεν είμαι σε θέση να ξεκαθαρίσω το τοπίο που έχει διαμορφωθεί…» ενώ συνέχισε…

«Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα για την τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών. Για το αν θα κάνουμε μια ή καμία μεταγραφή. Το θέμα είναι ότι πρέπει να λειτουργήσουμε δημιουργικά. Πρέπει να βρούμε λύσεις εκ των έσω και θα ήταν ευχάριστο να δω παιδιά από την ακαδημία μας να ενσωματώνονται στο ρόστερ. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας απέδειξαν πως διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία. Υπολογίζουμε σε αυτούς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός κόουτς.

Στην περίπτωση του Ποτσετίνο πάντως δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως θα δώσει βάση στα νέα παιδιά επειδή έπεσε… στην ανάγκη τους. Ο 46χρονος τεχνικός δούλευε ανέκαθεν με τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον και μια απλή ματιά στον παρακάτω πίνακα αρκεί για να αποδείξει του λόγου το αληθές…

Η Τότεναμ βρίσκεται στη δεύτερη θέση των συλλόγων της περυσινής Πρέμιερ Λιγκ με βάση το χρόνο συμμετοχής που εμπιστεύτηκε η κάθε ομάδα σε ποδοσφαιριστές από τα φυτώριά της. Μπροστά της μόνο η Μάντσεστερ Γiουνάιτεντ!

Αναλυτικά:

Ιωάννης Τζιουμακλής