Όταν η «Μπόρο»… σάρωσε τις μεταγραφές με μόλις 4εκατ!

Μεταγραφή ποδοσφαιριστή που είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Προσθήκη σταρ που ήταν στη λίστα με τους 6 πιο ακριβούς παίκτες στον κόσμο! Απόκτηση σέντερ φορ που είχε αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ! Το «τρελό» μεταγραφικό παζάρι της Μίντλεσμπρο το 2004 που κόστισε μόλις… 4εκατ. λίρες!  



Όταν η «Μπόρο»… σάρωσε τις μεταγραφές με μόλις 4εκατ!

Καμία σχέση με τα τωρινά δεδομένα που τα χρήματα μπαίνουν σε… τσουβάλια, κοντέινερ και μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο! Η προ 20ετίας μεταγραφική πολιτική ήταν εντελώς διαφορετική και – σε αντίθεση με τώρα που απλά συμπληρώνεται το τσεκ με τα πολλά μηδενικά- οι ομάδες έμπαιναν στο… τριπάκι να ψάξουν, να διαπραγματευτούν και να αναζητήσουν τις «ευκαιρίες». Τρανό παράδειγμα αυτού η Μίντλεσμπρο του 2004!

Υπό την καθοδήγηση του Στιβ ΜακΛάρεν η «Μπόρο» προκάλεσε σάλο με τις μεταγραφικές της κινήσεις και κυρίως για το γεγονός ότι έβγαλε από τα ταμεία της μόλις 4εκατ. λίρες για να τις υλοποιήσει!

1 Ιουλίου 2004

Το μεγάλο μπαμ έγινε! Η Μίντλεσμπρο ανακοινώνει την απόκτηση, με κανονική μεταγραφή μετά τη σεζόν που είχε προηγηθεί ως δανεικός, του Γκαΐθκα Μεντιέτα! Ο Ισπανός μέσος είχε φτάσει μέχρι και στο top 6 των πιο ακριβών ποδοσφαιριστών και το 2001 αναδείχθηκε κορυφαίος χαφ στον κόσμο, όταν μεσουρανούσε με τα χρώματα της Βαλένθια, και η μονιμοποίησή του στη «Μπόρο» λογικό να φέρει ενθουσιασμό στις τάξεις των οπαδών της!
 

2 Ιουλίου 2004

Μία ημέρα μετά ακόμη μία… βόμβα «έσκασε»! Η «Μπόρο» εκμεταλλεύτηκε τα οικονομικά προβλήματα της Λιντς και απέκτησε έναντι 4εκατ. λιρών το «βαρύ της πυροβολικό», Μαρκ Βίντουκα! Ο Αυστραλός επιθετικός έμεινε για τρία χρόνια στην ομάδα και σημείωσε 26 γκολ σε 72 συμμετοχές του στην Πρέμιερ Λιγκ.

6 Ιουλίου 2004

Πλούσια τροπαιοθήκη. Δύο πρωταθλήματα Ολλανδίας με τον Άγιαξ, ισάριθμους τίτλους στην Μπαρτσελόνα, ένα Τσάμπιονς Λιγκ, ένα Κύπελλο UEFA και δύο Σούπερ Καπ! Ο ακραίος μπακ, Μίκαελ Ράιζινγκερ, λέει το «ναι» στην Μίντλεσμπρο και μετακόμισε επίσης ως ελεύθερος στο Νησί! Μπορεί οι επιδόσεις του να μην ήταν κάτι το εξαιρετικό, όμως όπως και να’ χει επρόκειτο για σημαντικό «deal» του συλλόγου.

9 Ιουλίου 2004

Ίσως η πιο ηχηρή μεταγραφή της Μπόρο, κυρίως λόγω του… impact που είχε στο Νησί η είδηση ότι ο Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ θα αγωνίζεται με άλλα χρώματα από αυτά της Τσέλσι! Ο Ολλανδός επιθετικός, δύο φορές πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, πήρε τη μεγάλη απόφαση και στις 9/7 πόζαρε με τη φανέλα της νέας του ομάδας, δυναμώνοντας σημαντικά τη γραμμή κρούσης μαζί με τον Βίντουκα!

13 Ιουλίου 2004

Πήρες Χάσελμπαϊνκ και Βίντουκα! Ποιος θα τους «σερβίρει»; Η διοίκηση μερίμνησε και για αυτό, δίνοντας τα χέρια στον τότε σταρ Μπούντεβαϊν Ζέντεν! Ο Ολλανδός εξτρέμ, με εμπειρία από PSV, Μπαρτσελόνα και Τσέλσι έφερε ποιότητα στα «φτερά» του συλλόγου και… παροξυσμό στην εξέδρα!

Το… ταμείο

Ωραίες οι μεταγραφές, οι κινήσεις εντυπωσιασμού και τα… όνειρα, όμως τι συνέβη εν τέλει τη σεζόν 2004-05;

Η Μίντλεσμπρο τερμάτισε στην τιμητική 7η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, με τον Χάσελμπαϊνκ να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της. Η πορεία της στην Ευρώπη και στο UEFA ολοκληρώθηκε στη φάση των «16», μένοντας έξω από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Την επόμενη σεζόν βέβαια θα έφτανε μέχρι τον τελικό…