Σίλβα: «Ήταν οι δυσκολότεροι μήνες της ζωής μου…»

Για την σχετικά πρόσφατη περιπέτεια υγείας που ταλαιπώρησε τον μικρό του γιό, καθώς και για τις δύσκολες στιγμές που ο ίδιος πέρασε κοντά του, μίλησε ο Νταβίντ Σίλβα.



Σίλβα: «Ήταν οι δυσκολότεροι μήνες της ζωής μου…»

H περασμένη περίοδος αποτέλεσε ιδιαίτερα δύσκολη για τον 33χρονο μέσο, από την στιγμή που η πρόωρη γέννηση του παιδιού του έθετε για το επόμενο διάστημα σε κίνδυνο, με τον… μικρούλη Ματέο Σίλβα να βρίσκεται για καιρό μετά σε ειδική θερμοκοιτίδα.

Το συμβάν αυτό επηρέασε ιδιαίτερα τον Σίλβα αλλά και τη σύντροφό του, με τον ίδιο να τονίζει πως το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν – όχι αδίκως – το χειρότερο της ζωής του, δείχνοντας επί της ουσίας ποια είναι τα πραγματικά σοβαρά πράγματα της ζωής

Σε συνέντευξη του στην «Daily Mail»,  ο Ισπανός χαφ αποκάλυψε: «Απλά δεν περιμένεις να δεις το παιδί σου να παλεύει για τη ζωή του. Κοιτώντας πίσω, αναρωτιέσαι πώς καταφέρνεις και συνηθίζεις κάτι τέτοιο. Στηρίχθηκα στη δύναμη της συντρόφου μου, της οικογένειας μου, και επίσης των συμπαικτών και της ομάδας μου.

Σε πνευματικό επίπεδο ήταν πολύ δύσκολο, αλλά έπρεπε να φανώ δυνατός. Οι πρώτοι μήνες μετά τη γέννηση του γιού μου ήταν οι δυσκολότεροι της ζωής μου».

David Silva (left) has opened up on his son Mateo's (right) fight to live after premature birth

Όσον αφορά συγκεκριμένα τη στήριξη που του παρείχε ο προπονητής του, Πεπ Γκουαρντιόλα, συμπλήρωσε: «Μου έκανε προσωπικά πολλές χάρες, πάντα θα τον εκτιμώ για αυτό. Για μένα είναι κάτι παραπάνω από προπονητής. Ένας φανταστικός άνθρωπος. Όταν η οικογένεια σου και το ποδόσφαιρο μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά, πρέπει η οικογένεια να είναι προτεραιότητα και ο Πεπ το κατανοεί αυτό πολύ καλά».

Χρήστος Γραβιάς