Με Σάουθγκεϊτ οι υποψήφιοι της FIFA για τον προπονητή της σεζόν!

Την λίστα με τους υποψήφιους για τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της σεζόν που ολοκληρώθηκε, συμπεριλαμβανομένου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανακοίνωσε η FIFA, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να είναι εντός της σχετικής λίστας.



Με Σάουθγκεϊτ οι υποψήφιοι της FIFA για τον προπονητή της σεζόν!

Όπως ενημέρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ο κόσμος μπορεί από το μεσημέρι της Τρίτης (24/07) να ψηφίζει ανάμεσα σε 11 προπονητές με διαφορετικά επιτεύγματα ο καθένας, με την ψήφο του να θεωρείται ίσης βαρύτητας με αυτές ανθρώπων της ποδοσφαιρικής κοινότητας, όπως τους προπονητές και τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει για αρκετές ημέρες και από αυτή θα προκύψουν οι τρεις φιναλίστ (σ.σ δεν έχει διευκρινιστεί το πότε) για να ακολουθήσει η βράβευση στις 24 Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση που θα γίνει στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, το Λονδίνο.

Εκτός από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, βρετανικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι υποψηφιότητες του Πεπ Γκουαρδιόλα για τα όσα πέτυχε στην Πρέμιερ Λιγκ -την οποία και... τερμάτισε- αλλά και του Γιούργκεν Κλοπ για την πορεία της Λίβερπουλ έως και τον τελικό του Champions League.

Αναλυτικά η λίστα:

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (Γιουβέντους)

Στάνισλας Τσερτσέσοφ (εθνική Ρωσίας)

Ζλάτκο Ντάλιτς (εθνική Κροατίας)

Ντιντιέ Ντεσάν (εθνική Γαλλίας)

Πεπ Γκουαρδιόλα (Μάντσεστερ Σίτι)

Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ)

Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (εθνική Βελγίου)

Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ (εθνική Αγγλίας)

Ερνέστο Βαλβέρδε (Μπαρτσελόνα)

Ζινεντίν Ζιντάν (Ρεάλ Μαδρίτης, πλέον ελεύθερος)

Η ψηφοφορία των οπαδών διεξάγεται εδώ.

Γιώργος Σιάφας