Κλοπ: «Δεν με ενδιαφέρει τι λένε, έχω τους παίκτες που θέλω…»

Για την μεταγραφική πολιτική της Λίβερπουλ το φετινό καλοκαίρι μίλησε ο Γιούργκεν Κλοπ, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός πως τα ποσά που αφορούν την αγορά των πραγματικά καλών παικτών έχουν ανέβει κατακόρυφα, κάτι που δεν αφήνει ανεπηρέαστη φυσικά πια και τη Λίβερπουλ…



Κλοπ: «Δεν με ενδιαφέρει τι λένε, έχω τους παίκτες που θέλω…»

 Όταν τον Ιούλιο του 2016 η Μάντσεστερ Γιουνάτεντ δαπανούσε 89 εκ. λίρες για τον Πολ Πογκμπά, ο νυν τεχνικός των «κόκκινων» είχε διαφωνήσει με το κόστος μιας μόνο μεταγραφής που μπορεί να φτάσει σε… δυσθεώρητα ύψη.

Φαίνεται ωστόσο πως και ο ίδιος έχει αλλάξει… κατεύθυνση πια, βλέποντας πως δεν γίνεται η ομάδα του να παραμείνει άκρως ανταγωνιστική αν δεν μπει δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, κάτι που έχει κάνει φέτος με τις μετακινήσεις των Άλισον, Φαμπίνιο, Κεϊτά αλλά και Φαν Ντάικ τον Γενάρη.

«Αυτό είναι το πρόβλημα στις μέρες μας. Ό,τι βλακεία και αν πεις, κανείς δεν το ξεχνάει. Απ’ την άλλη, είναι αλήθεια. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως ο κόσμος θα αλλάζει τόσο μέσα σε δυόμιση χρόνια. Εκατό εκατομμύρια είναι ένα τρελό ποσό. Από τότε αλλάξαν πολλά και εμείς αποκτήσαμε τον ακριβότερο τερματοφύλακα στον κόσμο», σχολίασε σχετικά με την μετακίνηση του Πογκμπά στη Γιουνάιτεντ και το πόσο άλλαξαν έκτοτε τα πράγματα, αν και ο ίδιος δεν φαίνεται να επηρεάζεται από το τί λέγεται σχετικά με το πώς κινούνται μεταγραφικά οι «reds»:

«Δεν μας νοιάζει τι σκέφτεται ο κόσμος τριγύρω μας. Ήταν μόνο μια άποψη εκείνη την στιγμή. Αν άλλαξα γνώμη; Ναι. Όσο και αν το λένε οι άνθρωποι ξανά και ξανά, έχω βιώσει και χειρότερα πράγματα στη ζωή μου. Είμαι εντάξει με αυτό. Έχουμε τους παίκτες που θέλουμε και είμαι εντάξει με αυτό.

Είναι ευθύνη μου αυτός ο σύλλογος να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένος. Δεν έχει να κάνει με μένα και με το να λέω πως δεν θέλω να αγοράσω παίκτες και δεν θέλω να πληρώσω πολλά χρήματα και στο τέλος η Λίβερπουλ να μην είναι επιτυχημένη. Έχουμε μια πραγματικά καλή ομάδα και το να βελτιωνόμαστε κοστίζει. Οι καλοί παίκτες δεν σε περιμένουν στη γωνία», ανέφερε σχετικά ο Γερμανός τεχνικός.

Xρήστος Γραβιάς