Οι εξηγήσεις του Νέιμαρ για τις βουτιές του στο Μουντιάλ

Την δική του εξήγηση για τις πολλές βουτιές του και τον χρόνο που πέρασε στο χορτάρι... υποδυόμενος τον τραυματία μίλησε ο Νέιμαρ, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε μεγαλύτερη προστασία από τους διαιτητές.



Οι εξηγήσεις του Νέιμαρ για τις βουτιές του στο Μουντιάλ

Ο Βραζιλιάνος παικταράς είναι πολύ δύσκολο να «κοπεί» στην καλή του μέρα και η αλήθεια είναι πως οι αντίπαλοί του χρησιμοποιούν αρκετές φορές αθέμιτα Μέσα για να τον σταματήσουν, κάτι που αλίμονο κι αν γνωρίζει ο ίδιος.

Θέλοντας να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του ειδικά τον τελευταίο χρόνο, τόσο με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν όσο και με αυτή της Βραζιλίας, δήλωσε πως δεν ανέχεται να τον παίζουν τόσο σκληρά διαρκώς, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Είδα τα αστεία που έκαναν για μένα και τα δέχθηκα με χούμορ. Μόλις χθες πόσταρα ένα από αυτά στο Instagram με τα παιδιά για αυτό το θέμα.

Το ποδόσφαιρο που παίζω έχει ντρίμπλες, θέλω να αντιμετωπίζω κατάματα τον αντίπαλο. Δεν μπορώ να σταθώ μπροστά του και να του πω, αγαπητέ μου συγγνώμη, μου επιτρέπεις να περάσω γιατί θέλω να σκοράρω. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, πρέπει να τον ντριμπλάρω. Πρέπει να δοκιμάσω κάτι και αυτός δεν θα μου επιτρέψει να περάσω, οπότε θα μου κάνει φάουλ.

Είναι αρκετές οι φορές που είμαι πιο γρήγορος και πιο ελαφρύς από κάποιον άλλο. Έτσι μου κάνουν φάουλ και ο διαιτητής είναι εκεί γι’ αυτόν τον λόγο. Τι πιστεύετε; Μου αρέσει να μου κάνουν μαρκαρίσματα όλη την ώρα; Όχι, πονάει πολύ. Μετά τα παιχνίδια είμαι 4-5 στον πάγο. Είναι περίπλοκο, αλλά εάν δεν το ζείτε, δεν μπορείτε να το καταλάβετε».

Δόση αλήθειας, αλλά και δόση υπερβολής (σ.σ ειδικά στις θεατρικές του κινήσεις) από τον Βραζιλιάνο...

Γιώργος Σιάφας