Το χρήμα δεν το λογαριάζουν... πανάκριβες μπαλιές αλλάζουν!

Με αφορμή τη μεταγραφή του Άλισον Μπέκερ στη Λίβερπουλ, το england365 «καρφώνει» την πιο πλούσια ποδοσφαιρική ενδεκάδα στο παγκόσμιο στερέωμα.



Το χρήμα δεν το λογαριάζουν... πανάκριβες μπαλιές αλλάζουν!

Παίκτες που για χάρη τους στρώθηκε χαλί από χρυσάφι, με το Βραζιλιάνο γκολκίπερ να γίνεται ο ακριβότερος τερματοφύλακας και τους «κόκκινου» να τινάζουν την πάνγκα στον αέρα. Πόσοι από τους υπόλοιπους αστέρες όμως, ανήκουν σε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ;

Ολόκληρη η τετράδα της άμυνας είναι αγγλική υπόθεση. Με τον Άλισον να συμπληρώνει ιδανικά τα ανασταλτικά καθήκοντα του Νησιου, τρεις από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές ανήκουν στην Μάντσεστερ Σίτι. Το αμυντικογενές καρέ έχει στο δεξί άκρο τον Γουόλκερ με 50 εκατομμύρια λίρες και τον Μεντί στο άλλο άκρο με 52 εκατομμύρια λίρες αντίστοιχα. Δίδυμο στο κέντρο ο Στόουνς με 47,5, αλλά και ο έτερος της Λίβερπουλ Βαν Ντάικ με 75 εκατομμύρια λίρες. 

Επιθετικότατη η τριάδα στον άξονα, με τον Πογκμπά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι ο μοναδικός που εκπροσωπεί το Νησί, με το ποσό των 89 εκατομμυρίων λιρών. Οι Χάμες Ροντρίγκες και Κουτίνιο των Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα, με 71 και 142 εκατομμύρια λίρες αντίστοιχα, συμπληρώνουν την τριπλέτα. 

Τέλος, επίθεση που «φωνάζει» βροχή από ποιότητα και γκολ, που πάντως δεν έχει παίκτη που αγωνίζεται στην Αγγλία. Ο Εμπαπέ με 165,7 εκατομμύρια λίρες της Παρί, αλλά και ο Νεϊμάρ με το εξωφρενικό ποσό των 200 εκατομμυρίων λιρών. Η λίστα ολοκληρώνεται με το πιο πρόσφατο μεγάλο «μπαμ» στα μεταγραφικά, αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, με 99,2 εκατομμύρια λίρες. 

Μια πάμπλουτη μεταγραφική ενδεκάδα που παίζει μπάλα εντός και εκτός γηπέδου. Το γεγονός πως πέντε από αυτούς αγωνίζονται στην Αγγλία, δείχνει πόσο ανταγωνιστικοί και αποφασισμένοι είναι στη μεταγραφική πιάτσα. Εξάλλου, η Πρέμιερ Λιγκ έχει ανεβάσει τον τελευταίο καιρό αρκετά υψηλά τον πήχη. 

Έλενα Χαριτάκη