Στο «κυνήγι» των Ζαγκάλο-Μπεκενμπάουερ ο Ντεσάν!

Το τρόπαιο του Μουντιάλ φιλοδοξεί να κατακτήσει απόψε ο Ντιντιέ Ντεσάν, ώστε να γίνει ο τρίτος που το καταφέρνει αυτό τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, μετά τους Μάριο Ζαγκάλο και Φραντς Μπεκενμπάουερ!



Στο «κυνήγι» των Ζαγκάλο-Μπεκενμπάουερ ο Ντεσάν!

Ο 49χρονος τεχνικός των «λες μπλεζ» ήταν παρών ως παίκτης στην πρώτη σπουδαία επιτυχία της χώρας του σε Μουντιάλ, το 1998, όταν η Γαλλία νίκησε εύκολα με 3-0 τη Βραζιλία! Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, στοχεύει στο να φτάσει σε ένα ακόμα τρόπαιο, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του προπονητή της εθνική του ομάδας, απέναντι στην Κροατία…

Σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής, θα «πιάσει» έτσι τους Μάριο Ζαγκάλο και Φραντς Μπεκενμπάουερ που έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο με Βραζιλία και Γερμανία αντίστοιχα!

Αποτέλεσμα εικόνας για deschamps in 1998 and 2018

O πάλαι ποτέ επιθετικός της «σελεσάο» έφτασε δυο φορές στην ποδοσφαιρική κορυφή του κόσμου ως παίκτης, το 1958 και το 1962, ενώ το 1970 καθοδήγησε την Βραζιλία στον τρίτο της μουντιαλικό θρίαμβο από τη θέση του προπονητή.

Όσον αφορά τον θρυλικό λίμπερο της Μπάγερν Μονάχου, συνέβαλε στο να κατακτήσει η Δυτική Γερμανία το δεύτερο της Παγκόσμιο Κύπελλο το 1974, και δεκαέξι χρόνια μετά, το 1990, βρισκόμενος στον πάγκο της ενωμένης πλέον Γερμανίας, την επανέφερε στο θρόνο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στα γήπεδα της Ιταλίας.

Xρήστος Γραβιάς