Ώρα στέψης στο Μουντιάλ

Γαλλία και Κροατία θα «μονομαχήσουν» απόψε στις 18:00 στη Μόσχα για τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας.



Ώρα στέψης στο Μουντιάλ

Το ματς της… ζωής τους θα δώσουν σήμερα (15/7) στο «Λουζνίκι» οι Γάλλοι με τους Κροάτες!

Ο τελικός του Μουντιάλ 2018 έφτασε και οι δύο τελευταίοι «μονομάχοι» ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο ματς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με στόχο το βαρύτιμο τρόπαιο!

Η Γαλλία του Ντιντέ Ντεσάν πέρασε ως πρώτη τον όμιλο με αντιπάλους της Αυστραλία (2-1), το Περού (1-0) και τη Δανία (0-0). Στη ματσάρα των «16» επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-3 της Αργεντινής και στη συνέχεια πέταξε εκτός της Ουρουγουάη (2-0) και το Βέλγιο (1-0) για να βρεθεί ένα παιχνίδι μακριά από την επιστροφή της στην κορυφή μετά από 20 χρόνια (1998).

Η Κροατία του Ζλάτκο Ντάλιτς έδειξε από τη φάση των ομίλων τις… άγριες διαθέσεις της, κάνοντας το τρία στα τρία απέναντι σε Νιγηρία (2-0), Αργεντινή (3-0) και Ισλανδία. Στα νοκ-άουτ οι Κροάτες πέρασαν στα πέναλτι Δανούς (1-1) και Ρώσους (1-1, 2-2), ενώ 120 λεπτά έπαιξαν και κόντρα στην Αγγλία, όταν πήραν το εισιτήριο για τον τελικό με το γκολ του Μάντζουκιτς στην παράταση. Πλέον η παρέα του Λούκα Μόντριτς ξεπέρασε την σπουδαία φουρνιά του 1998 που σταμάτησε στους τέσσερις και έφτασε ένα παιχνίδι πριν το ποδοσφαιρικό… Έβερεστ.

Στα αγωνιστικά, οι Γάλλοι δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά κανένα πρόβλημα και ο Ντεσάν αναμένεται να παρατάξει την κλασική του ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Οι Κροάτες αντίθετα έχουν αρκετούς «πονοκεφάλους». Οι βασικοί Σούμπασιτς, Στρίνιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν και Πέρισιτς αντιμετωπίζουν ενοχλήσεις. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι τέσσερις από αυτούς θα βρίσκονται κανονικά στην ενδεκάδα και ο πιθανότερος απόντας είναι ο Στρίνιτς, με τον Ντάλιτς να τοποθετεί σε αυτό το ενδεχόμενο στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Πίβαριτς.

Οι πιθανές ενδεκάδες του μεγάλου τελικού:

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερνάντεζ, Καντέ, Πογκμπά, Μπαμπέ, Γκριεζμάν, Ματουϊντί, Ζιρού

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (Πίβαριτς), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς