Έπλεξε το εγκώμιο του Σακίρι ο Κλοπ

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ, τον μεσοεπιθετικό Σερντάν Σακίρι, κλήθηκε να μιλήσει ο Γιούργκεν Κλοπ.



Έπλεξε το εγκώμιο του Σακίρι ο Κλοπ

Ο Ελβετός χαφ έγινε παίκτης της Λίβερπουλ για μόλις 13 εκατομμύρια λίρες (υπήρχε ειδική ρήτρα σε περίπτωση που η Στόουκ υποβιβαζόταν την περασμένη σεζόν), προσφορά την οποία δεν γινόταν να χάσουν οι «reds», όπως εξέφρασε ο Γερμανός τεχνικός. Παράλληλα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη και για τη δυνατότητα του να εξελιχθεί περαιτέρω στο «Άνφιλντ»:

«Πιστεύω πως η κατάλληλη αγγλική έκφραση για να εξηγήσεις την απόφαση για τον Σερντάν ήταν μια ‘no-brainer’ (σ.σ. πολύ εύκολη στο να παρθεί). Όταν κάποιος σαν αυτόν μπορεί να γίνει δικός σου με τέτοιον τρόπο, χρειάζεται να ενεργήσεις έξυπνα, όπως κάναμε εμείς. Είναι γρήγορος, έχει τον κατάλληλο βαθμό μέσα στο γήπεδο, και αρκετά γενναίος για να θέλει τη μπάλα και να επηρεάσει καταστάσεις.

Είμαστε η καταλληλότερη ομάδα για εκείνον τη δεδομένη στιγμή, γιατί χρειάζεται να πιέσει τον εαυτό του και να του θέσει μια πρόκληση. Θέλουμε να βελτιωθεί και άλλο στα κομμάτια του παιχνιδιού που μπορεί να το κάνει. Είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά στο ρόστερ, μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις και να χωρέσει σε αρκετά συστήματα, κάτι πολύ ωραίο για μας».

Xρήστος Γραβιάς