Oριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες του… χειμερινού Μουντιάλ στο Κατάρ!

Δια στόματος Τζιάνι Ινφαντίνο ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/07) η ακριβής χρονική περίοδος διεξαγωγής του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, το 2022, το οποίο για πρώτη φορά δεν θα λάβει χώρα το καλοκαίρι, αλλά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο!



Oριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες του… χειμερινού Μουντιάλ στο Κατάρ!

Μια τεράστια πρωτοτυπία θα περιλαμβάνει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς θα είναι το πρώτο που  θα διεξαχθεί το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, από τις 21/11 έως τις 18/12 συγκεκριμένα, και όχι τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο!

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του μικρού κράτους της Αραβικής Χερσονήσου άλλωστε δεν θα επέτρεπαν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022, κάτι που υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό ως σκέψη στο μυαλό των ιθυνόντων της FIFA.

Μετά και από την επισημοποίηση της εν λόγω απόφασης πάντως, πολλά ερωτηματικά «γεννιούνται» αναφορικά με το πώς θα κυλήσουν τα κάθε είδους πρωταθλήματα, οι διασυλλογικές διοργάνωσεις της Ευρώπης και των άλλων ηπείρων, καθώς και τα προκριματικά των εθνικών ομάδων, την σεζόν 2021/2022.

«Oι ομοσπονδίες και τα πρωταθλήματα ανά τον κόσμο έχουν πληροφορηθεί ήδη σχετικά και φυσικά θα χρειαστεί να ανταποκριθούν αναλόγως», το σχόλιο του Ελβετού πρόεδρου της FIFA όσον αφορά τους παραπάνω προβληματισμούς.

Ακόμα, δεν έχει ξεκαθαριστεί επίσης το αν το επόμενο τουρνουά θα περιλαμβάνει 32 ή 48 ομάδες (η διεύρυνση θεωρούνταν σίγουρη από το 2026, στη συνδιοργάνωση που έχουν αναλάβει ΗΠΑ-Μεξικό-Καναδάς), κάτι που θα επαληθευτεί τους επόμενους μήνες.

Χρήστος Γραβιάς