Οι αναμετρήσεις της Αγγλίας με την Κροατία (vids)

Για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε Παγκόσμιο Κύπελλο θα τεθούν απόψε Αγγλία και Κροατία, ενώ συνολικά η σημερινή θα είναι η έκτη επίσημη αναμέτρηση τους, υπολογίζοντας τόσο τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα όσο και τις προκριματικές φάσεις…



Οι αναμετρήσεις της Αγγλίας με την Κροατία (vids)

H αρχή έγινε στο πλαίσιο των ομίλων του Euro 2004, όταν Άγγλοι και Κροάτες βρέθηκαν στο β’ γκρουπ μαζί με Γάλλους και Ελβετούς. Τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν τότε με σκορ 4-2 και πήραν – μαζί με τους «τρικολόρ – την πρόκριση για τα νοκ-αουτ παιχνίδια.

Οι αμέσως επόμενες συναντήσεις ήταν πιο.. οδυνηρές για την Αγγλία, αφού η «χρβάτσκα» επικράτησε και στους δυο αγώνες, στην προκριματική φάση του Euro 2008, αρχικά στο Ζάγκρεμπ με 2-0, και ακολούθως στο «Γουέμπλεϊ» με 3-2. Από τον συγκεκριμένο όμιλο μάλιστα προκρίθηκαν Κροατία και Ρωσία, με τους Άγγλους να απουσιάζουν από τη διοργάνωση που διεξήχθη σε Αυστρία και Ελβετία δέκα χρόνια πριν.

Τέλος, οι δυο χώρες αναμετρήθηκαν εκ νέου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική. Αυτή τη φορά η Αγγλία δεν την… πάτησε, και με σοβαρότητα «καθάρισε» εύκολα και τα δυο ματς απέναντι στους Βαλκάνιους, οι οποίοι εντέλει έχασαν και το «τρένο» της δεύτερης θέσης για τα μπαράζ, αφού τερμάτισαν 3οι στον όμιλο, πίσω και απ' την Ουκρανία.

Xρήστος Γραβιάς