Aπόλυτη κυριαρχία της Πρέμιερ Λιγκ στα γήπεδα της Ρωσίας!

Από τους 92 συνολικά παίκτες που συνεχίζουν να βρίσκονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, και συγκεκριμένα στην ημιτελική φάση, οι μισοί σχεδόν εξ αυτών, 40 τον αριθμό, αγωνίζονται σε συλλόγους της Αγγλίας, δείχνοντας έτσι πως η Πρέμιερ Λιγκ συνεχίζει να κάνει… κουμάντο ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!



Aπόλυτη κυριαρχία της Πρέμιερ Λιγκ στα γήπεδα της Ρωσίας!

Μπορεί μεν η παρουσία της Αγγλίας στα ημιτελικά του φετινού Μουντιάλ να… συμβάλει στην ξεκάθαρη πρωτιά που απολαμβάνει η Πρέμιερ Λιγκ σε επίπεδο συμμετοχής παικτών, ωστόσο πλέον πολλοί σημαντικοί παίκτες άλλων εθνικοτήτων αγωνίζονται σε αγγλικούς συλλόγους, όπως δείχνουν οι 11 του Βελγίου και οι 5 της Γαλλίας στα ρόστερ τους (η Κροατία έχει μόλις έναν, τον Ντέγιαν Λόβρεν της Λίβερπουλ).

Η κορυφαία αγγλική λίγκα λοιπόν «βλέπει» το 43% των παικτών που βρίσκονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, δηλαδή τους μισούς παρά έναν (40/92) να ανήκουν σε δικές της ομάδας, με τα ποσοστά υπέρ των υπόλοιπων μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων να φαίνονται… φτωχά μπροστά της: η ισπανική Λα Λίγκα και η γαλλική Λιγκ 1 ακολουθούν με μόλις 12 παίκτες, ενώ έπονται η γερμανική Μπουντεσλίγκα με 9 και η ιταλική Serie A με οκτώ παίκτες.

Σε επίπεδο ομάδων, την μεγαλύτερη εκπροσώπηση απολαμβάνουν Τότεναμ (εννιά ποδοσφαιριστές), αλλά και οι δυο σύλλογοι του Μάντσεστερ (Σίτι και Γιουνάιτεντ) με επτά. Ασχέτως του αν η Αγγλία θα καταφέρει να αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια στο φετινό τουρνουά, από πλευράς πρωταθλημάτων η Πρέμιερ Λιγκ πάντως παραμένει το πλέον εμπορικό και δημοφιλές, που συγκεντρώνει - κυριολεκτικά - τους καλύτερους παίκτες ανά τον κόσμο, από κάθε ποδοσφαιρικό έθνος της Γης!

Χρήστος Γραβιάς