Τζόρνταν Πίκφορντ: Ο τερματοφύλακας που της έλειπε χρόνια!

Αν μέσα στα προβλήματά της η εκάστοτε έκδοση της εθνικής Αγγλίας είχε να αντιμετωπίσει και ακόμη ένα, αυτό ήταν η θέση του τερματοφύλακα. Κατά καιρούς υπήρχε μια σχετική σταθερότητα, όπως πιο πρόσφατα στην καλή περίοδο του Τζο Χαρτ, αλλά με τον Τζόρνταν Πίκφορντ δεν μένουν και πολλές σκέψεις αμφιβολίας πως τα «τρία λιοντάρια» έχουν πλέον τον γκολκίπερ που τους έλειπε. Απόδειξη, το νέο σόου απέναντι στην Σουηδία.



Τζόρνταν Πίκφορντ: Ο τερματοφύλακας που της έλειπε χρόνια!

Ο βασικός πορτέρο της Έβερτον και της εθνικής Αγγλίας έκανε μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση στο καθοριστικό ματς για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ήταν αυτός που έδωσε την σιγουριά στην ομάδα του πως δεν πετάξει στα σκουπίδια την πολύ καλή προσπάθεια που αυτή είχε κάνει σε όλα τα προηγούμενα λεπτά του αγώνα.

Με τον Ντέλε να γίνεται ο δεύτερος νεότερος σκόρερ της εθνικής σε Μουντιάλ, ο Πίκφορντ κλήθηκε να υπερασπιστεί το προβάδισμα ασφαλείας που είχε αποκτήσει η ομάδα του, ενώ ήταν καθοριστικός και νωρίτερα, όταν η Σουηδία ήταν ακόμη σε πεδίο βολής και είχε τουλάχιστον μια καθοριστική ευκαιρία για να δώσει άλλη εξέλιξη στο ματς. Βγάζει το ένα, βγάζει το άλλο, συνεχίζει να βγάζει και σου δίνει την εντύπωση πως δεν θα δεχόταν ποτέ ένα γκολ.

Το μεγάλο σώμα του και η απίστευτη ελαστικότητα στις κινήσεις του, του επέτρεψαν να κάνει την μία world class απόκρουση μετά την άλλη, για να κρατήσει εν τέλει το μηδέν και να δώσει άλλη ψυχολογία στην Αγγλία πριν το ματς της Ρωσίας με την Κροατία, που σίγουρα αγχώνονται από τώρα και για τον ημιτελικό.

Φυσικά, με το τέλος του αγώνα αναδείχθηκε MVP και στα δύο μισά του γηπέδου!

Τα... heroics του Πίκφορντ:

Η επιβεβαίωση για το βραβείο του πολυτιμότερου, και οι σχετικές του δηλώσεις:

Γιώργος Σιάφας