Πιστέψτε το: Έρχεται σπίτι!

Όλο και πιο κοντά! Για την ακρίβεια, μένουν ακόμα δυο βήματα! Η Αγγλία πέρασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ με το 2-0 επί της Σουηδίας, φτάνει σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης για πρώτη φορά έπειτα από το 1990 και όλοι αντιλαμβάνονται ότι το τρόπαιο ίσως και να βρίσκεται καθ’ οδόν αφού... it’s coming home!  



Πιστέψτε το: Έρχεται σπίτι!

Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο άλλοτε διεθνής αμυντικός της Άρσεναλ, Μάρτιν Κίον, στον αέρα του ραδιοφώνου του BBC, το ματς ήταν σαν μια μάχη... πυγμαχίας, ανάμεσα σε δυο μποξέρ που κανείς δεν ήθελε να βγει απευθείας στην επίθεση και αμφότεροι φρόντιζαν να παίξουν προσεκτικά και με λίγες, αλλά καλές «γροθιές». Η Αγγλία είχε την κατοχή, επέλεγε τις πλευρές για να γεμίσει με μπάλες την περιοχή δίχως όμως να το κάνει σωστά ή όσο γρήγορα θα έπρεπε, ο Χάρι Κέιν έκανε – επιτέλους – ένα σουτ από απόσταση το οποίο έφυγε λίγο άουτ στο 19’ και αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή των «τριών λιονταριών» μέχρι το γκολ. Οι Σουηδοί προσπάθησαν να πιέσουν ασφυκτικά την ομάδα του Σάουθγκεϊτ ανεβαίνοντας μέχρι και τα όρια της περιοχής του Πίκφορντ ώστε να χαλάσουν την ανάπτυξη των Άγγλων από την έναρξή της, ωστόσο, ο Όλσεν θα μάζευε τη μπάλα από τα δίχτυα του για τρίτη φορά στο φετινό Μουντιάλ μετά από τα δύο γκολ που δέχθηκε από τη Γερμανία. Στο 30’, ο Μαγκουάιρ με δυνατή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Γιάνγκ, έβαλε μπροστά την Αγγλία και το 1-0 έφερε πιο κοντά στο... σπίτι τον θρίαμβο.

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το έναυσμα για τη συνέχεια της προσπάθειας στους συμπαίκτες του, στο δεύτερο ημίχρονο, ώστε να μη χαθεί ό,τι είχε κατακτηθεί από το πρώτο μέρος. Οι Σουηδοί, στο πιο επιθετικό τους πεντάλεπτο στο παιχνίδι, από το 45’ έως το 50’, έχασαν τρομερή ευκαιρία με την κεφαλιά του Μπεργκ (47’), αλλά εκεί, ο πορτιέρε της Έβερτον δήλωσε και πάλι «παρών», όπως και στο ματς με τους Κολομβιανούς. Οι υπόλοιποι... πήραν το μήνυμα και στο 59’ ήρθε και το 2-0! Ο Τζέσι Λίνγκαρντ γέμισε στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντέλε Άλι βρέθηκε σε θέση βολής και με κεφαλιά νίκησε τον Όλσεν για να διπλασιάσει τα τέρματα των «τριών λιονταριών» και να σιγουρέψει ακόμα περισσότερο την πρόκριση στα ημιτελικά! Οι Σκανδιναβοί, αναγκαστικά έπρεπε να βγουν μπροστά και ν’ αφήσουν χώρους πίσω, έπεσαν στο τείχος που λέγεται Πίκφορντ, ο οποίος σε χαμηλό σουτ του Κλάεσον σε πανέμορφη επίθεση στο 62’ και σε γυριστό του Μπεργκ δέκα λεπτά αργότερα κράτησε το «μηδέν», φροντίζοντας ώστε να δείξει πως η Αγγλία βρίσκει τον τερματοφύλακα που αναζητούσε πολλά χρόνια και πως μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και των παικτών του! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σουηδία: Όλσεν, Κραφτ (85’ Γιάνσον), Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Κλάεσον, Λάρσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ (65’ Όλσον), Μπεργκ, Τοϊβόνεν (65’ Γκιντέτι) 

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Χέντερσον (85’ Ντάιερ), Τρίπιερ, Λίνγκαρντ, Άλι (77’ Ντελφ), Γιάνγκ, Στέρλινγκ (90’ + 1’ Ράσφορντ), Κέιν

Κώστας Ζάλιαρης