Δεν ανησυχεί για τον «άσφαιρο» Ζιρού ο Ντεσάμπ

Χωρίς γκολ στο Μουντιάλ παραμένει ο Ολιβιέ Ζιρού αλλά ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν σκοπεύει να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας στον ημιτελικό με το Βέλγιο.



Δεν ανησυχεί για τον «άσφαιρο» Ζιρού ο Ντεσάμπ

Ο επιθετικός της Τσέλσι δεν έχει καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στα 380 αγωνιστικά λεπτά που έχει καταγράψει στα γήπεδα της Ρωσίας ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχει επιχειρήσει κανένα σουτ εντός στόχου μέχρι και την προημιτελικό απέναντι στην Ουρουγουάη!

Ο προπονητής της Γαλλίας πάντως δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα για την περίπτωση του υψηλόσωμου φορ, ευελπιστώντας πως ο διεθνής άσος φυλά τα καλύτερα για το τέλος…

«Είναι αλήθεια πως δεν έχει σκοράρει μέχρι τώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα το πράξει στη συνέχεια. Ακόμη όμως και να μην το κάνει, παραμένει απαραίτητος διότι βοηθά σε αμέτρητους τομείς κατά τη διάρκεια μιας αναμέτρησης» τα λόγια του τεχνικού των «τρικολόρ».

Για τους Γάλλους πάντως η περίπτωση του 31χρονου άσου αντιμετωπίζεται ως καλός οιωνός. Και αυτό διότι το 1998 που έφτασαν έως την κατάκτηση του τροπαίου στα γήπεδα της χώρας τους, ο Στεφάν Γκιβάρ ήταν ο ένας εκ των βασικών σέντερ φορ των «τρικολόρ» και δεν είχε καταφέρει να συνδεθεί με αντίπαλη εστία έως το τέλος του τουρνουά (σ.σ. 268 αγωνιστικά λεπτά)!

Ιωάννης Τζιουμακλής