Στόχος να… τριτώσει το καλό στα προημιτελικά!

Απέναντι στη μεγαλύτερη, έως τώρα, πρόκληση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται η εθνική ομάδα της Αγγλίας που ενάντια στη Σουηδία θα επιδιώξει να… τριτώσει τις πρoκρίσεις της από τα προημιτελικά της διοργάνωσης!  



Στόχος να… τριτώσει το καλό στα προημιτελικά!

Και όμως… ολόκληρη εθνική Αγγλίας έχει περάσει μόλις δύο φορές στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τις οκτώ συνολικά ευκαιρίες που είχε!

Η πρώτη επιτυχημένη απόπειρα έγινε σαφώς το 1966, όπου μετέπειτα στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για πρώτη και τελευταία φορά έως σήμερα.

Η δεύτερη ήταν στη διοργάνωση του 1990, όπου τα «τρία λιοντάρια»… πέταξαν εκτός συνέχειας το Καμερούν με σκορ 3-2, αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκαν στους «4» από τη Δυτική Γερμανία με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονικός αγώνας). Οι Γερμανοί εν τέλει κατέκτησαν το τρόπαιο, επικρατώντας με σκορ 1-0 της Αργεντινής στον μεγάλο τελικό, ενώ οι Άγγλοι ηττήθηκαν από την Ιταλία (2-1) στη μάχη για την 3η θέση.

Σήμερα, λοιπόν, έχουν άλλη μία ευκαιρία να… ξορκίσουν την κακοδαιμονία και να φτάσουν έπειτα από 28 χρόνια στα ημιτελικά του Μουντιάλ! Για να δούμε…