«Σελεσάο» με άρωμα... Νησιού

Είναι η σταθερή δύναμη και το απόλυτο φαβορί σε κάθε παγκόσμια διοργάνωση. Η Βραζιλία, μπορεί να μη συναρπάζει με πολλά... «τσαλιμάκια», όμως βρίσκεται στους «8», αναζητώντας την κατάκτηση της λύτρωσης, για τον χαμένο τελικό μέσα στο σπίτι της προ τετραετίας. Σε μια ομάδα «φουλαρισμένη» από αστέρια, φαίνεται πως η «Σελεσάο» έχει βρει τους πρωταγωνιστές της, για να έχει το κεφάλι της ήσυχο επιθετικά, οι οποίοι έρχονται με φόρα από την Πρέμιερ Λιγκ.



«Σελεσάο» με άρωμα... Νησιού

Ο λόγος για τους Γκάμπριελ Ζεσούς και Ρομπέρτο Φιρμίνο, που πραγματοποίησαν εξαιρετική χρονιά σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αντίστοιχα. Ο ένας πρωταθλητής Αγγλίας, ο άλλος φιναλίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίζουν με το γκάζι πατημένο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, βγάζοντας «ασπροπρόσωπο» το Νησί. Ποια τα επιτεύγματά τους όμως με αριθμούς;

Πρόκειται ίσως, για τα δύο πιο φορμαρισμένα επιθετικά «όπλα» της Βραζιλίας, με τον Ζεσούς έχοντας δει από το σπίτι του το προηγούμενο Μουντιάλ που διοργανώθηκε στη χώρα του, να εκτοξεύει τα ποσοστά του στην πρώτη του συμμετοχή. Σε 1.646 αγωνιστικά λεπτά, έχει πετύχει δέκα γκολ, ενώ έχει μοιράσει και έξι ασσίστ. Χρειάζεται μόλις 103 συνολικά, προκειμένου η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα είτε μέσω προσωπικής ενέργειας, είτε από μια δική του έμπνευση. Αντίστοιχα, στην περίπτωση του Φιρμίνο, οι αριθμοί είναι ανάλογοι με τα 404 λεπτά που έχει βρεθεί στο γήπεδο. Έχει σκοράρει τρεις φορές, τροφοδοτώντας άλλες δύο τους συμπαίκτες του, με το χρόνο που του χρειάζεται για να αποτελέσει απειλή να είναι τα 81 λεπτά.

Στους «8» του θεσμού, η Βραζιλία έχει κληθεί να αντιμετωπίσει το Βέλγιο, ένα ισχυρό εμπόδιο προκειμένου να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά προς το βαρύτιμο τρόπαιο. Μια αναμέτρηση, όπου οι δύο Βραζιλιάνοι σταρ να τεθούν αντίπαλοι με αρκετούς γνώριμους από την Αγγλία. Μένει να φανεί, αν θα παρουσιάσουν διαφορετικές επιθετικές αρετές, με σκοπό να ξεγελάσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Μαρτίνεζ. Κομπανί, Βερτόνγκεν και Αντερβάιρελντ πάντως, γνωρίζουν αρκετά «μυστικά» όταν αυτοί οι δύο βρίσκονται εντός περιοχής.

Έλενα Χαριτάκη