Bolshoi Bets: Μικρό προβάδισμα για Γαλλία και Βραζιλία

Είμαστε πλέον, στην τελική ευθεία. Σε δέκα μέρες από σήμερα θα γνωρίζουμε τη νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Η προημιτελική φάση ξεκινά και τα ζευγάρια είναι άκρως ενδιαφέροντα .



Bolshoi Bets: Μικρό προβάδισμα για Γαλλία και Βραζιλία

Η Σουηδία και η Αγγλία ήταν οι τελευταίες χρονικά ομάδες που προκρίθηκαν και ολοκλήρωσαν την τελική οκτάδα. Δίκαιη η επικράτηση και των δύο, κρίνοντας συνολικά την εικόνα των δύο αναμετρήσεων. Οι Σκανδιναβοί ήταν περισσότερο δημιουργικοί, απειλητικοί  και συγκεντρωμένοι από τους Ελβετούς. Οι Άγγλοι δεν έθελξαν με την απόδοση τους αλλά αντιμετώπισαν μία Κολομβία που είχε πάρα πολλά νεύρα από το πρώτο λεπτό. Και ανύπαρκτο σχέδιο ανάπτυξης. Πάντως, το γκολ της στο 93΄ στο πρώτο κόρνερ που εκτέλεσε, επιβεβαίωσε την επιλογή μας, κλείνοντας έτσι με απόλυτο η στήλη ακόμα και στα εναλλακτικά στοιχήματα. Πάμε να δούμε τα σημερινά μεγάλα παιχνίδια.

Στο Νίζνι Νόβγκοροντ θα διεξαχθεί το Ουρουγουάη-Γαλλία (17:00).  Πολύ καλή εμφάνιση της ¨Σελέστε¨ απέναντι στην Πορτογαλία. Όλοι οι ποδοσφαιριστές απέδωσαν σε υψηλό επίπεδο. Πέρα από το γνωστό δίδυμο της επίθεσης, σπουδαία δουλειά έκανε ο αμυντικός χαφ Τορέιρα με το ανεξάντλητο τρέξιμο του.  Έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στο τουρνουά. Τεράστια η απουσία του Καβάνι που τα δεδομένα δείχνουν πως δεν θα είναι έτοιμος. Τη θέση του θα πάρει ο Στουάνι. Η Γαλλία πήγε να αγχωθεί με την Αργεντινή αλλά τελικά επικράτησε με σχετική άνεση. Το 1-0 υπέρ της, έγινε 1-2 για να πετύχει στη συνέχεια 3 γκολ και να καθαρίσει τον αγώνα. Η μείωση σε 4-3 έγινε ένα λεπτό πριν το τέλος.  Τρομερή εμφάνιση ο Μπαπέ, πέτυχε δύο γκολ και ήταν άπιαστος στο ανοιχτό γήπεδο.  Ο Ματουιντί είναι τιμωρημένος, με τον Τολισό να έχει προβάδισμα έναντι των Λεμάρ και Φεκίρ . Η απουσία του Καβάνι δίνεται το οριακό προβάδισμα στους ¨Πετεινούς¨. Όμως η δύναμη των Λατίνων είναι η άμυνα. Προσεκτικά θα μπουν οι ομάδες αφού πλέον η πρόκριση στους ¨4¨ είναι μεγάλο διακύβευμα.  Η νίκη των Γάλλων προσφέρεται στον ΟΠΑΠ στο 1,85 και πιστεύω πως στο live  θα τη βρούμε σε πολύ καλύτερη απόδοση και θα έχουμε και εικόνα. Το να πει γκολ μετά το 30΄ είναι στο 1,80. Καλή επιλογή μοιάζει και το να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο 2ο ημίχρονο στο 2,00 με το σκεπτικό πως δεν θα λήξει 0-0.

Το βράδυ στο Καζάν είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση Βραζιλία-Βέλγιο (21:00). Η ¨Σελεσάο¨ σε κάθε παιχνίδι δείχνει και πιο έτοιμη. Έχει αμυντική σταθερότητα, αντέχει σε στιγμές πίεσης, μπροστά με τόση ποιότητα που διαθέτει βρίσκει τον τρόπο. Ο Νειμάρ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κυρίως γίνεται ομαδικός τώρα που σοβαρεύουν τα πράγματα. Σταθερά καλοί Κουτίνιο, Παουλίνιο, ανεβασμένος στο τελευταίο ο Γουίλιαν. Θα λείψει ο Κασεμίρο που είναι μέσα στους κορυφαίους με τον Φερναντίνιο να τον αντικαθιστά. Ο Μαρσέλο θα ξεκινήσει μόνο αν είναι στο 100%. Το Βέλγιο λαχτάρησε με την Ιαπωνία. Βρήκε όμως το κουράγιο να επανέλθει και πρέπει να του πιστωθεί. Κακός ο Μέρτενς, κάκιστος σε όλα τα ματς ο Καράσκο. Αμυντικά προβλήματα υπάρχουν, ξεπερνιούνται ως τώρα λόγω της εξαιρετικής επιθετικής τριάδας Λουκάκου-Αζάρ –Ντε Μπρόινε. Ο Κομπανί παραμένει στην 11άδα, ο Τσαντλί που πέτυχε το νικητήριο γκολ με την Ιαπωνία και βοήθησε γενικότερα θα πάρει τη θέση του Καράσκο. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται από πολλούς ως πρόωρος τελικός. Σε αυτό το σημείο, η Βραζιλία δείχνει να έχει καλύτερη χημεία ως ομάδα, μεγαλύτερη σιγουριά στους αγώνες, πιο πειστικό πλάνο. Προφανώς το παιχνίδι είναι ντέρμπι και το Βέλγιο έχει μεγάλες δυνατότητες. Οι επιθετικές γραμμές και των δύο είναι πολύ δυνατές, τη διαφορά θα την κάνει η καλύτερη άμυνα.   Η απόδοση στη νίκη των Λατινοαμερικάνων στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι  στο 1,95.

Συνοπτικά

Ουρουγουάη-Γαλλία     γκολ μετά το 30΄    1,80

Βραζιλία-Βέλγιο     1       1,95

Νίκος Κεραμύδας