Ο Εμπαπέ του 2018 στα «χνάρια» του Ρονάλντο του 1998…

Έχοντας ήδη τρία γκολ με τους «τρικολόρ», ο Κιλιάν Εμπαπέ εξελίσσεται στην φετινή αποκάλυψη του Μουντιάλ της Ρωσίας. Όπως ακριβώς έκανε 20 χρόνια πριν στα γαλλικά γήπεδα ο Ρονάλντο, με τις μεταξύ τους ομοιότητες να είναι κάτι παραπάνω από… τρομακτικές!



Ο Εμπαπέ του 2018 στα «χνάρια» του Ρονάλντο του 1998…

O 21χρονος τότε φορ, με τέσσερα δικά του τέρματα, συνέβαλε στο να φτάσει η «σελεσάο» στον τελικό, χάνοντας ωστόσο με 3-0 από την οικοδέσποινα Γαλλία…

Σε ακόμα νεαρότερη ηλικία, ο Κιλιάν Εμπαπέ, πριν καν κλείσει τα 20 του, συνεχίζει να προκαλεί τον θαυμασμό με τις εμφανίσεις του φέτος στη Ρωσία, οι οποίες παραπέμπουν αρκετά στο… προ εικοσαετίας «φαινόμενο» της Βραζιλίας!

Ποιες λοιπόν οι μεταξύ τους ομοιότητες:

-Αμφότεροι αγωνίστηκαν για 90΄στο εναρκτήριο ματς των ομίλων που έληξε 2-1 υπέρ της ομάδας τους (Βραζιλία-Σκωτία 2-1 το 1998, Γαλλία-Αυστραλία 2-1 φέτος)

-Και οι δυο σκόραραν στο δεύτερο παιχνίδι (ο Ρονάλντο στο Βραζιλία-Μαρόκο 3-0, ο Εμπαπέ στο Γαλλία-Περού 1-0)

-Στο τρίτο ματς είδαν τις ομάδες τους να αδυνατούν να νικήσουν ομάδες της Σκανδιναβίας (Βραζιλία-Νορβηγία 1-2 το 1998, Γαλλία-Δανία 0-0 φέτος)

-Στη φάση των «16» σκόραραν δις απέναντι σε ομάδα της Λατινικής Αμερικής (Βραζιλία-Χιλή 4-1 το 1998, Γαλλία-Αργεντινή 4-3 το 2018)

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα «κρύβει» η συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου για το νεαρό Γάλλο άσο, και το αν η κατάληξη του πρώτου του Μουντιάλ θα είναι παρόμοια με εκείνη του Βραζιλιάνου πρώην επιθετικού 20 χρόνια πριν.

Το... παράδοξο βέβαια είναι ότι και πάλι η Γαλλία ενδέχεται να πετύχει τη Βραζιλία, όχι στον τελικό όπως το 1998, αλλά στα ημιτελικά, αν οι «τρικολόρ» ξεπεράσουν την Ουρουγουάη και η «σελεσάο» με τη σείρα της το Βέλγιο...

Χρήστος Γραβιάς