Σουηδία για πρόκριση, 2-3 γκολ στο Κολομβία-Αγγλία

Σήμερα ολοκληρώνεται η φάση των ¨16¨ με τα δύο τελευταία ζευγάρια. Μετά και τα χθεσινά πάντως η κατάσταση φέρνει σε δακτύλιο, αφού μας πάει μία ναι και μία όχι! Στο θέαμα και τα μεγάλα σκορ αναφέρομαι. Η Βραζιλία παρουσιάστηκε σοβαρή και ουσιαστική, είχε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση και τον Νειμάρ σε μεγάλα κέφια.  



Σουηδία για πρόκριση, 2-3 γκολ στο Κολομβία-Αγγλία

Το Μεξικό προσπάθησε πολύ, είχε την απαραίτητη σοβαρότητα και πειθαρχία, ωστόσο η διαφορά ποιότητας έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος των Βραζιλιάνων. Στο βραδινό παιχνίδι, οι Βέλγοι πήγαν από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε 30 λεπτά. Μπλοκαρισμένοι από την άριστη αμυντική τακτική των ¨Σαμουράι¨ στο πρώτο ημίχρονο, φλύαροι όταν έφταναν στην επίθεση, δεν δοκίμαζαν να σουτάρουν όταν πάταγαν περιοχή εκτός του Αζάρ μια-δυο φορές, πολύ κακός ο Μέρτενς. Μεγάλο μυστήριο παραμένει πως αυτός ο Καράσκο είναι βασικός.

Οι Ιάπωνες στο δεύτερο ημίχρονο, είπαν να τους δείξουν πως δεν χρειάζεται να μπεις με τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά αρκεί να σουτάρεις και με δύο σουτ σε 5 λεπτά έκαναν το 2-0. Η πίεση των Βέλγων ανέβηκε κατακόρυφα, σήκωσαν τη μπάλα ψηλά αφού υπερτερούσαν ξεκάθαρα και ισοφάρισαν. Οι Ιάπωνες παρέμειναν συγκεντρωμένοι, δεν τους κυρίευσε ο φόβος και ο πανικός, μάλιστα στις δύο τελευταίες φάσεις πίστεψαν πως θα κλέψουν το παιχνίδι και ανέβηκαν πιο ψηλά. Το πλήρωσαν πολύ σκληρά…. Οι επιλογές μας δεν λένε να ξεκολλήσουν από το 1/2, πάμε να δούμε τα σημερινά.

Στην Αγία Πετρούπολη θα γίνει το Σουηδία-Ελβετία(17:00). Οι Σουηδοί έχουν δείξει πολύ καλό πρόσωπο. Στιβαροί και πειθαρχημένοι, ακολουθούν το πλάνο του προπονητή σε όλο το 90λεπτο. Λόγω και της ιδιοσυγκρασίας ως λαός δεν παρασύρονται από τα συναισθήματά τους, είτε θετικά είτε αρνητικά. Έχουν καλή επιθετική λειτουργία, καλές στημένες φάσεις εξαιτίας της σωματοδομής τους, δουλεύουν καλά και στην αντεπίθεση. Βέβαια όλα ξεκινούν από τη δυνατή άμυνα και τη συνολική πίεση που ασκούν σε όλες τις γραμμές. Ο μέσος Λάρσον η μοναδική απώλεια, Χίλιεμαρκ ή Σβένσον ο αντικαταστάτης.

Η Ελβετία μας μπέρδεψε με την τελευταία εμφάνιση κόντρα στη Κόστα Ρίκα. Ωστόσο πρόκειται για μία καλή ομάδα. Μεσοεπιθετικά έχει λύσεις και ποιότητα με το Σακίρι να κάνει καλό τουρνουά και να ξεχωρίζει. Αμυντικά δεν είναι τόσο σταθερή όμως. Έχει δεχτεί γκολ και στα τρία παιχνίδια, προφανώς έχει σκοράρει κιόλας. Σήμερα δεν θα αγωνιστούν οι δύο βασικοί αμυντικοί Λιχστάινερ και Σαρ με τους Λάνγκ και Τζουρού να παίρνουν τις θέσεις τους. Δύσκολο το παιχνίδι στοιχηματικά. Ένα μικρό προβάδισμα θα δώσω στους Σουηδούς αλλά μέχρι εκεί. Μία σκέψη είναι να μπει γκολ μετά το 30΄ λεπτό που μας προσφέρει ο ΟΠΑΠ στο 1,80. Συνδυαστικά τα δύο παραπάνω βγάζουν Χ ημίχρονο και 1 τελικό στο 5,50. Περισσότερη ασφάλεια (αν υπάρχει τέτοια στο στοίχημα) πάντως ,νιώθω με την πρόκριση της Σουηδίας στο 1,92.

Στη Μόσχα και το Στάδιο Σπαρτάκ θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Κολομβία-Αγγλία(21:00). Ύστερα από το άσχημο ξεκίνημα των ομίλων, η Κολομβία βρήκε την ψυχολογία και ανέτρεψε την κατάσταση. Πρόκειται για ένα πολύ καλό σύνολο με αρκετή ποιότητα. Σήμερα έχει τον πονοκέφαλο με τον καλύτερο παίκτη της, τον Χάμες που είναι αμφίβολος καθώς προέρχεται από τραυματισμό. Ο Ουρίμπε πιθανότερος αντικαταστάτης. Οι Άγγλοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η νεανική ομάδα που έχουν, εμφανίζει καλό πρόσωπο, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Ταχύτητα, επιθέσεις είτε από τα πλάγια είτε από τον άξονα και τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης Χάρι Κέιν σε φόρμα. Αμυντικά παρουσιάζει αρρυθμίες έχοντας δεχτεί γκολ και στα τρία ματς. Προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Σαουθγκέιτ ,επιστρέφουν όλοι στην 11άδα ύστερα από τις αλλαγές στο παιχνίδι με το Βέλγιο. Αμφίρροπη αναμέτρηση, η πιθανότατη απουσία του Χάμες δίνει ένα προβάδισμα

στους Άγγλους. Το εύρος 2 έως 3 γκολ κοστολογείται στον ΟΠΑΠ στο 1,70 και καλύπτει αρκετά σκορ.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

Συνοπτικά

Σουηδία-Ελβετία πρόκριση Σουηδία 1,92

Κολομβία-Αγγλία 2 έως 3 γκολ 1,70

Νίκος Κεραμύδας