Κέιν και Βάρντι θα είναι... μπροστάρηδες σε περίπτωση πέναλτι

Άκρως εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά των Χάρι Κέιν και Τζέιμι Βάρντι από την άσπρη βούλα, πράγμα που αυτομάτως τους καθιστά σίγουρους σε πιθανή διαδικασία των πέναλτι στα νοκ-άουτ ματς του Μουντιάλ, αρχής γενομένης από την κόντρα με την Κολομβία στους «16»...  



Κέιν και Βάρντι θα είναι... μπροστάρηδες σε περίπτωση πέναλτι

Μετά το παιχνίδι της Ισπανίας με τη Ρωσία και αυτό της Δανίας απέναντι στην Κροατία, στο «στρατόπεδο» των Άγγλω ν – όπως και στις υπόλοιπες ομάδες που συνεχίζουν στο Μουντιάλ – είναι λογικό να «τρυπώνει» η σκέψη της πιθανής ανάγκης να κριθεί μια πρόκριση από την άσπρη βούλα.

Με δεδομένη και την αρνητική προϊστορία των «τριών λιονταριώ ν» στα πέναλτι, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ καλείται ν’ αποφασίσει για εκείνους που θα εμπιστευθεί με κλειστά μάτια, με τους Κέιν και Βάρντι να είναι οι αδιαμφισβήτητοι μπροστάρηδες.

Στο 85%, με 22 εύστοχες εκτελέσεις σε 26 πέναλτι ο φορ της Τότεναμ (που μάλιστα πέτυχε και δύο γκολ από τα τρία γκολ του με πέναλτι κόντρα στον Παναμά στα γκρουπ του Παγκοσμίου Κυπέλλου), ενώ, 12 εύστοχα χτυπήματα σε 15 πέναλτι έχει ο στράικερ της Λέστερ, ο οποίος δεν το σκέφτεται και πολύ και επιλέγει κυρίως την δυνατή εκτέλεση στο κέντρο της εστίας.

Τρίτος στη σειρά έρχεται ο Άσλεϊ Γιάνγκ, ο οποίος έχει ποσοστό 71% με 5 γκολ σε 7 εκτελέσεις από την άσπρη βούλα, ενώ, δεν υπάρχει άλλος Άγγλος διεθνής με περισσότερες από 2 φορές που έχει βρεθεί σε θέση βολής από την αντίπαλη εστία, με τους Μαγκουάιρ (2 στα 2) και Γουέλμπεκ (1 στα 2) ν’ ακολουθούν...

Κώστας Ζάλιαρης