Bolshoi Bets: Προσεκτική νίκη για Βραζιλία, ευκολότερα το Βέλγιο

Πολλά και ιστορικά γεγονότα παρακολουθήσαμε στα χθεσινά παιχνίδια. Στο πρώτο χρονικά, ο αμυντικός της Ρωσίας Ιγκνασέβιτς έγινε ο γηραιότερος που πετυχαίνει αυτογκόλ σε παιχνίδι τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ακόμα, για πρώτη φόρα σε επίσημο ματς είδαμε να γίνεται  τέταρτη αλλαγή. Από την άλλη, απέναντι στη Ρωσία ήταν η τελευταία φορά που παρακολουθήσαμε τον τεράστιο Αντρές Ινιέστα να αγωνίζεται με την φανέλα της εθνικής Ισπανίας.



Bolshoi Bets: Προσεκτική νίκη για Βραζιλία, ευκολότερα το Βέλγιο

Αυτά, γιατί από ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν. Οι Ισπανοί επιδόθηκαν στο αναμενόμενο παιχνίδι των συνεχόμενων πασών. Για την ακρίβεια άλλαξαν 1141 πάσες! Αλλά από ουσία κοντά στο μηδέν. Οι Ρώσοι αφού ισοφάρισαν με πέναλτι το τυχερό αυτογκόλ που είχαν δεχτεί, συνειδητοποίησαν πως η καλύτερη ευκαιρία τους για πρόκριση είναι τα πέναλτι. Όπερ και εγένετο  με τον Ακινφέεφ να κάνει μεγάλη εμφάνιση.

Στο βραδινό παιχνίδι, η Κροατία εμφανίστηκε απρόσμενα προβληματική. Η τακτική προσέγγιση και προσήλωση των Δανών τους δυσκόλεψε αφάνταστα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η Δανία είχε καλύτερο πρόσωπο. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι και εκεί έλαμψαν οι δύο τερματοφύλακες Σμάιχελ και Σούμπασιτς. Από τρείς αποκρούσεις  έκαναν και οι δύο, η διαφορά ήταν πως ο Σμάιχελ το πρώτο το απέκρουσε λίγο πριν τη λήξη της παράτασης. Η στήλη παρέμεινε στο 1/2 και επιβάλλεται ανάκαμψη.

Η σημερινή δυάδα παιχνιδιών ξεκινά στη Σαμάρα με το Λατινοαμερικάνικο ντέρμπι Βραζιλία-Μεξικό(17:00). Η ¨Σελεσάο¨ θεωρείται το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο στα γήπεδα της Ρωσίας. Όχι άδικα αφού στο ρόστερ έχει ποδοσφαιριστές τεράστιας κλάσης. Ο προπονητής Τίτε έχει προσδώσει ρεαλισμό και ουσία στην ομάδα. Το μόνο που του απομένει είναι να καταφέρει να κάνει τον Νειμάρ περισσότερο ομαδικό και ουσιαστικό, γεγονός που θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο το σύνολο. Όλοι οι παίκτες δείχνουν σε καλή κατάσταση με τους Κουτίνιο, Κασεμίρο και Παουλίνιο να ξεχωρίζουν παραπάνω μέχρι στιγμής. Ο Γκάμπριελ Ζεσούς δεν έχει σκοράρει ακόμα, ωστόσο έχει συμμετοχή στο παιχνίδι και στις φάσεις. Πρόβλημα προέκυψε με τον τραυματισμό του Μαρσέλο που δεν του επιτρέπει να αγωνιστει, τουλάχιστον στην αρχική 11άδα. Τη θέση του θα πάρει ο Φελίπε Λουίς ενώ και ο έταιρος μπακ Ντανίλο είναι εκτός με τον Φάγκνερ να διατηρεί τη θέση του. Το Μεξικό ξεκίνησε εντυπωσιακά  νικώντας τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα όμως στο παιχνίδι με τη Σουηδία η απόδοση του έπεσε αισθητά. Οι Λαγιούν και Λοσάνο έχουν ξεχωρίσει από το σύνολο του προπονητή Οσόριο. Σήμερα πέρα από το μεγάλο εμπόδιο της Βραζιλίας έχει να ξεπεράσει και μια αρνητική παράδοση που το θέλει να αποκλείεται στη φάση των ¨16¨  και τις έξι προηγούμενες φορές. Εκτός από το σημερινό ματς είναι ο αμυντικός Μορένο με τον Σαλσέδο να τον αντικαθιστά. Η Βραζιλία έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Καλύτερη ομάδα είναι, πολύ καλύτερους παίκτες έχει, σαφέστατα καλύτερες εμφανίσεις έχει κάνει ως τώρα. Η νίκη της προσφέρεται στο 1,35 όμως και σε τέτοια ματς δεν αξίζει να πονταριστεί. Με τη σκέψη πως ο Τίτε δεν θα θελήσει να δεχτεί γκολ σε καμία περίπτωση,  μία επιλογή είναι το εύρος 2 έως 3 γκολ  που μας προσφέρει ο ΟΠΑΠ σε απόδοση 1,81 και έχει επιβεβαιωθεί στα 3/4 παιχνίδια ως τώρα. Επίσης, αναμένω τους Βραζιλιάνους να ανοίξουν το σκορ πρώτοι οπότε το Μεξικό θα αναγκαστεί  να επιτεθεί αφήνοντας περισσότερους χώρους πίσω. Η νίκη με χάντικαπ ενός γκολ διπλασιάζει τα λεφτά μας.

Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε στο Ροστόφ  την αναμέτρηση Βέλγιο-Ιαπωνία(21:00). Οι ¨κόκκινοι διάβολοι¨ πήραν την πρωτιά του ομίλου, νικώντας την Αγγλία στην τελευταία αγωνιστική και μαζί τον δύσκολο δρόμο προς την κορυφή.  Οι εμφανίσεις του Βελγίου είναι άκρως πειστικές. Η μεσοεπιθετική γραμμή σφύζει από ταλέντο, ποιότητα και εμπειρία. Αμυντικά υπάρχουν ψίθυροι αλλά η δουλειά ως τώρα, γίνεται και με το παραπάνω. Το κλίμα είναι άριστο, υψηλές βλέψεις υπάρχουν και το timing δείχνει καταλληλότερο από ποτέ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι εκτός του Γιανουζάι . Οι ¨Σαμουράι¨ προκρίθηκαν χάρη στο κριτήριο του fair-play για τις λιγότερες κάρτες. Άκρως ειρωνικό, αν αναλογιστούμε το ντροπιαστικό τελευταίο τέταρτο του αγώνα με την Πολωνία όπου έκαναν πάσες στην άμυνα και οι Πολωνοί τους  παρακολουθούσαν από απόσταση. Εκτός αυτού, η εμφάνιση τους ήταν συνολικά κακή. Επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην άμυνα αφού τους αρκούσε η ισοπαλία αλλά δεν κατάφεραν ούτε αυτό και ηττήθηκαν. Γενικότερα πάντως υπάρχει καλό υλικό με παραστάσεις και κάποια ποιότητα. Απουσίες δεν υπάρχουν και ο προπονητής Νισίνο αναμένεται να επαναφέρει τους  έντεκα που χρησιμοποίησε στα δύο πρώτα ματς των ομίλων. Αναμφισβήτητα το Βέλγιο είναι το μεγάλο φαβορί του αγώνα. Από τη δική του εμφάνιση εξαρτώνται όλα καθώς οι Ιάπωνες λογικά θα στοχεύσουν πρωτίστως  στον περιορισμό  του. Το μόνο ερωτηματικό είναι το πόσο γρήγορα θα καταφέρουν να ξεκλειδώσουν την άμυνα των Ιαπώνων. Η απόδοση  του ΟΠΑΠ για τη νίκη των Βέλγων από ημίχρονο είναι στο 1,67, να νικήσουν με διαφορά δύο γκολ στο 1,78. Αρκετά καλή δείχνει η επιλογή του να σκοράρει και στα δύο ημίχρονα το Βέλγιο σε απόδοση διπλασιασμού.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

Συνοπτικά

Βραζιλία-Μεξικό       2 έως 3 γκολ         1,81

Βέλγιο-Ιαπωνία       Βέλγιο νίκη με χάντικαπ(0-1)    1,78

Νίκος Κεραμύδας