Η παράδοση «δείχνει»… Ισπανία στα προημιτελικά

Η οικοδέσποινα Ρωσία θα παλέψει για την υπέρβαση και την πρόκριση στα προημιτελικά της δικής της διοργάνωσης απέναντι στην Ισπανία, μια ομάδα που την πετυχαίνει ξανά σε νοκ-αουτ παιχνίδι ύστερα από μια δεκαετία και με την μεταξύ τους παράδοση να είναι σαφώς υπέρ της…



Η παράδοση «δείχνει»… Ισπανία στα προημιτελικά

Δέκα χρόνια πριν, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, οι Ισπανοί έβαζαν… «στοπ» στην εκπληκτική τότε πορεία των Ρώσων, νικώντας τους στα ημιτελικά με σκορ 3-0 και εξασφαλίζοντας εκείνοι την πρόκριση για τον τελικό της Βιέννης, όπου και πανηγύρισαν εντέλει απέναντι στην Γερμανία το δεύτερο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο μετά το 1964 .

Οι δυο χώρες βέβαια είχαν αναμετρηθεί στην ίδια διοργάνωση και για τη φάση των ομίλων, με την Ισπανία να κερδίσει εύκολα με 4-1, αλλά αμφότερες προκρίθηκαν, αφήνοντας πίσω τους τις Σουηδία και Ελλάδα.

Η παρθενική αναμέτρηση ανάμεσα σε Ρωσία και Ισπανία ήταν εκείνη του Euro 2004, όταν οι «φούριας ρόχας» επιβλήθηκαν με 1-0, με την πρόκριση στα νοκ-αουτ όμως τότε να πηγαίνει σε Πορτογαλία και Ελλάδα.

Ξεκάθαρα λοιπόν με το μέρος των Ισπανών η παράδοση, κάτι που καλείται να αφήσει πίσω της η Ρωσία, αν θέλει να έχει βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση…

Χρήστος Γραβιάς