Ένα παιδί μέτρησε τ’ άστρα και λάμπει μαζί τους!

 «Αν είσαι καλός παίζεις. Δεν έχει σημασία αν είσαι 19. Δεν παίζει η ηλικία...». Τάδε έφη Κίλιαν Μπαπέ πριν από το νέο, μεγάλο σόου του στο Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Αργεντινή (4-3) και στα 19 του, δίνει βαρύγδουπες απαντήσεις, πρώτα στο χορτάρι κι έπειτα στις κάμερες.  



Ένα παιδί μέτρησε τ’ άστρα και λάμπει μαζί τους!

Ο Μπαπέ, κέρδισε πέναλτι και σκόραρε δύο φορές απέναντι στην «αλμπισελέστε», το μεσημέρι του Σαββάτου, για να συνεισφέρει στη μεγαλειώδη πρόκριση της εθνικής ομάδας της Γαλλίας στα προημιτελικά του φετινού Μουντιάλ της Ρωσίας.

Πριν καν κλείσει τα 20 χρόνια ζωής, πρωταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, είναι μέλος της Παρί Σεν Ζερμέν, σε μια μεταγραφή που κόστισε 180 εκατ.ευρώ και όλα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί για εκείνον, όχι μόνο δεν τον έκαναν να λυγίσει και να χάσει το δρόμο, αλλά φανέρωσαν και με το παραπάνω τον ισχυρό του χαρακτήρα ώστε να διαχειριστεί σωστά τις καταστάσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος.

Είναι ο πιτσιρικάς που σκοράρει σε παραπάνω από ένα παιχνίδι επιπέδου Μουντιάλ, μετά τον Μάικλ Όουεν το 1998, ενώ, σε ένα πολύ πιο σπουδαίο στατιστικό στοιχείο, έγινε ο teenager ποδοσφαιριστής που μετά τον Πελέ, πετυχαίνει δύο γκολ σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο Γάλλος στράικερ το έκανε σε ηλικία 19 ετών και 6 μηνών, με τον Βραζιλιάνο θρύλο να το έχει σημειώσει σε ηλικία 17 ετών και 8 μηνών, κόντρα στη Σουηδία, στη διοργάνωση του 1958!

Παράλληλα, έγινε ο 4ος νεότερος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε νοκ-άουτ παιχνίδι της σπουδαιότερης διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων, μετά τους Πελέ, Όουεν και Τζούλιαν Γκριν.

Στο δωμάτιό του, ως παιδί, ο Μπαπέ είχε αφίσες του Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει φωτογραφία μαζί του, όπου χαμογελάει πλατιά όντας ευτυχισμένος, ενώ, εν έτει 2018, είναι παρών στο Μουντιάλ και διεκδικεί τις ίδιες διακρίσεις με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ! Και αφού η κουβέντα πήγε σε πρόσωπο που είναι ήδη θρυλικό για το ποδόσφαιρο, ο Μπαπέ, με τις 7 ντρίμπλες που ολοκλήρωσε στο ματς με τους Αργεντίνους, ισοφάρισε επίδοση την οποία είχε πετύχει ο Ζινεντίν Ζιντάν από το 2006 σε ματς με τη Βραζιλία για τη νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ που διεξήχθη στη Γερμανία. 

Μάλιστα, τα δύο γκολ σε νοκ-άουτ αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον έκαναν τον πρώτο Γάλλο διεθνή μετά τον μεγάλο «Ζιζού», που είχε πετύχει ισάριθμα τέρματα στον μεγάλο τελικό του 1998 απέναντι στη Βραζιλία!

Τρομερή υποσημείωση: Ο Μπαπέ γεννήθηκε 161 μέρες μετά από εκείνον τον τελικό! 

Κώστας Ζάλιαρης