Bolshoi Bets: Γκολ για Γαλλία-Αργεντινή, άμυνα για Ουρουγουάη-Πορτογαλία

Ύστερα από το χθεσινό ρεπό, αρχίζει σήμερα η φάση των νοκ-άουτ ή το πραγματικό Παγκόσμιο Κύπελλο όπως συνηθίζουν να λένε οι περισσότεροι. Τα ζευγάρια που έχουν προκύψει είναι άκρως ενδιαφέροντα και υπόσχονται θέαμα, πολλή αγωνία αλλά και αρκετό ποδοσφαιρικό ξύλο. Πάμε κατευθείαν να δούμε τις δύο σημερινές αναμετρήσεις.



Bolshoi Bets: Γκολ για Γαλλία-Αργεντινή, άμυνα για Ουρουγουάη-Πορτογαλία

Η φάση των ¨16¨ ξεκινά από το Καζάν με τον αγώνα Γαλλία-Αργεντινή(17:00). Πριν την έναρξη της διοργάνωσης οι δύο ομάδες βρίσκονταν ανάμεσα στα πρώτα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Σήμερα μία από τις δύο θα αποχαιρετήσει. Κοινό στοιχείο πως αμφότερες δεν έπεισαν στους τρείς αγώνες που έδωσαν. Στη Γαλλία φάνηκε πως αρκετοί κομβικοί ποδοσφαιριστές είναι εκτός φόρμας. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως ο αμυντικός χαφ Καντέ είναι αυτός που έχει ξεχωρίσει. Παρά το πλούσιο ταλέντο και την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ, οι εμφανίσεις είναι μέτριες. Πρόβλημα υπάρχει τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Τα δύο μπακ, Παβάρ και Ερνάντεζ δεν είναι του ίδιου επιπέδου με τους (προ τραυματισμού) Μεντί και Σιντιμπέ. Ο Πογκμπά είναι εκτός φόρμας όλη τη χρονιά και ο Γκριζμάν είναι σχεδόν αγνώριστος.

Ο προπονητής Ντεσάμπζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην αποκαλύψουν τα σχέδια του για σήμερα ωστόσο λογικά δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές. Η Αργεντινή είναι περισσότερο προβληματική από τη Γαλλία. Οι άστοχες επιλογές σε πρόσωπα και διάταξη εντός γηπέδου από τον Σαμπάολι, έχουν μπερδέψει την ομάδα. Από την άλλη έχουμε δύο γεγονότα που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Πρώτον η πρόκριση, έστω την τελευταία στιγμή, θα έχει θετική επίδραση. Δεύτερον ότι ο Σαμπάολι δεν αποφασίζει μόνος του πλέον. Έγινε ολοφάνερο και ξεκάθαρο στο τελευταίο παιχνίδι με τη Νιγηρία. Η ανασταλτική λειτουργία είναι το μεγάλο πρόβλημα. Απέναντι στη Γαλλία τα ρεπορτάζ λένε πως ο Μέσσι θα είναι ο επιθετικός της ομάδας, με Ντι Μαρία στα αριστερά και τον Παβόν επικρατέστερο για δεξιά αντί του Ιγκουαίν. Το παιχνίδι είναι ο ορισμός του ντέρμπι σε όποια κατάσταση και αν βρίσκονται οι δύο ομάδες. Ο νικητής είναι μεγάλος γρίφος. Προσεκτικά αναμένω τις ομάδες, αλλά τα αμυντικά κενά και των δύο με οδηγούν στο να κοιτάξω το εύρος των 2 έως 3 γκολ που μας προσφέρει ο ΟΠΑΠ στο 1,65 και το γκολ/γκολ στο 1,90. Από σημείο, δεν μου περνάει απαρατήρητο το 3,05 που έχει φτάσει να προσφέρεται η νίκη της Αργεντινής. Είπαμε νοκ-άουτ παιχνίδι είναι, Μέσσι (και μερικούς ακόμα) έχει, δεν είναι τόσο απίθανο όσο δείχνει η απόδοση.

Το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας είναι το Ουρουγουάη-Πορτογαλία(21:00) στο Σότσι. Οι Λατίνοι έδειξαν πως έχουν δυνατότητες και επιθετικά στο τελευταίο ματς με τη Ρωσία. Μέχρι τότε είχαν αναλωθεί σε παιχνίδια σκοπιμότητας και επίτευξης του στόχου με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια και κίνδυνο. Πολύ σκληρή ομάδα μεσοαμυντικά με Γκοντίν και Χιμένες να δεσπόζουν. Επιθετικά Σουάρες και Καβάνι είναι στο κορυφαίο επιπέδου. Για σήμερα ο Λαξάλτ προορίζεται να παίξει όλη την αριστερή πλευρά στο 3-5-2 του προπονητή Ταμπάρες με τον Τορέιρα σε ρόλο αμυντικού χαφ. Η Πορτογαλία πέρασε από χίλια κύματα για να προκριθεί. Ο Κριστιάνο κάνει όλη τη διαφορά επιθετικά, ενώ το πλάνο του Σάντος είναι σταθερά το ίδιο από τότε που ανέλαβε την εθνική. Το μηδέν στην άμυνα πάση θυσία. Δεν αλλάζει κάτι στη διάταξη ο προπονητής με τον Κουαρέσμα να θέτει υποψηφιότητα για την 11άδα ύστερα από την πολύ καλή εμφάνιση του στο τελευταίο ματς. Παιχνίδι που υπόσχεται πολλές και σκληρές μάχες. Οι στοιχηματικές επιλογές αναγκαστικά περιστρέφονται γύρω από τα λίγα (έως κανένα…) γκολ και την ισοπαλία τόσο στο ημίχρονο(1,72 απόδοση) όσο και ως τελικό αποτέλεσμα(2,85). Προφανώς και ο συνδυασμός των δύο στο 3,35. Καλές εναλλακτικές αποτελούν τα ειδικά στοιχήματα που μας προσφέρει ο ΟΠΑΠ και φαντάζουν πολύ πιθανά. Το πρώτο είναι ¨και οι δύο ομάδες να σκοράρουν under 1.5 γκολ¨ σε απόδοση 1,70 και το δεύτερο ¨και τα δύο ημίχρονα under 1.5 γκολ¨ σε απόδοση 1,78.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

Συνοπτικά

Γαλλία- Αργεντινή γκολ/γκολ 1,90

Ουρουγουάη-Πορτογαλία Χ ημίχρονο 1,72

Νίκος Κεραμύδας