Καλύτερος προπονητής και καλύτερη ενδεκάδα έως τώρα; Εγώ επιλέγω αυτούς...

Ποιοι ξεχώρισαν μέχρι τώρα; Ποιος είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας, ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός, ο καλύτερος μέσος και ο καλύτερος επιθετικός στο Μουντιάλ μέχρι στιγμής; Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος επιλέγει την δική του εντεκάδα και τον προπονητή του τουρνουά έως τώρα. Ενστάσεις γίνονται δεκτές!



Καλύτερος προπονητής και καλύτερη ενδεκάδα έως τώρα; Εγώ επιλέγω αυτούς...

Παραδοσιακά με το τέλος των ομίλων σε κάθε μεγάλη διοργάνωση προσπαθούμε να βγάλουμε την ενδεκάδα του τουρνουά ωστόσο υπολογίστε πως τελειώνοντας το Μουντιάλ θα έχει αλλάξει δραστικά ο χάρτης!

Αρχίζω ανάποδα με τον προπονητή που μέχρι τώρα έχει ξεχωρίσει παρουσιάζοντας πολύ έτοιμη την ομάδα του και κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Κροάτη Ζλάτκο Ντάλιτς. Ανέλαβε τον Οκτώβριο υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, μπαίνοντας σε δύστροπα αποδυτήρια και κατάφερε όχι μόνο να πάει την Κροατία στο Μουντιάλ, αλλά στη Ρωσία να παρουσιάσει μία υποδειγματική ομάδα που έχει κάνει ως τώρα τρεις νίκες. Πολύ κοντά του βρίσκεται ο σοφός Όσκαρ Ταμπάρες, με την εξαιρετική ικανότητα να ισορροπεί τους νέους και τους παλιούς.

Τερματοφύλακας του Μουντιάλ έως τώρα σε μια διοργάνωση που έχουν απογοητεύσει οι σουπερστάρς όπως ο Ντε Χέα και ο Νόιερ, θα μπορούσε να είναι ο Ουρουγουανός Μουσλέρα και ο Βραζιλιανος Άλισον, ωστόσο πηγαίνω στην επιλογή του Ντάνιελ Σούμπασιτς της Κροατίας.

Αν η ομάδα παραταχτεί με τρεις στην άμυνα ο ένας απ’ αυτούς μπορεί να μην είναι ο Ντιέγκο Γκοντίν; Ο Ουρουγουανός με εξαιρετική παρουσία και το 2010 στην νότιο Αφρική και όλα αυτά τα χρόνια στην Ατλέτικο Μαδρίτης, κάνει ένα αψεγάδιαστο Μουντιάλ. Δίπλα του οπωσδήποτε Σουηδός Γκράνκβιστ, ο οποίος έχει κάνει σπουδαία ματς έως τώρα και τρίτος ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Σίλβα.

Δεξιά στα χαφ μπαίνει ο Γάλλος Φερνάντες ενώ αριστερά θα ήθελα τον Ελβετό Ροντρίγκες που καταπίνει χιλιόμετρα σε ολόκληρη την πλευρά, ωστόσο δεν μπορεί να μείνει εκτός ο καλύτερος ακραίος του τουρνουά ο Κροάτης Πέρισιτς.

Αμυντικός χαφ κορυφαίος με διαφορά έως τώρα είναι ο Γάλλος Καντέ με τεράστια κόντρα από τον Κροάτη Ράκιτις και τον Βραζιλιάνο Κασεμίρο. Δεκάρι ο Λουκα Μόντριτς που πραγματικά δικαιώνει την φήμη του και τις προσδοκίες μέχρι τώρα απειλούμενος μόνο από τον παίκτη που θα βρει μπροστά του στα νοκ άουτ, τον Δανό Έρικσεν.

Στην επίθεση ενώ πέτυχαν πολλά γκολ έως τώρα τόσο ο Κέιν όσο και ο Λουκάκου δεν μπορούν να κριθούν λόγω αδυνάτων αντιπάλων. Εφόσον δεν έπαιξαν στο τελευταίο και σημαντικό ματς Βελγίου - Αγγλίας δεν μπαίνουν όπως και και κανείς άλλος από τις δύο ομάδες στην βασική καλύτερη ενδεκάδα μέχρι στιγμής, κατά την άποψή μου. Για αυτό και επιλέγω τον Ρονάλντο για σεντερ φορ. Αριστερά θα έβαζα τον καλύτερο Βραζιλιάνος έως τώρα, τον Κουτίνιο, που θα τον ήθελα με ελεύθερο ρόλο στην επίθεση και δεξιά τον Ίσκο που είναι ο μόνος Ισπανός που δικαιολογεί μέχρι στιγμής την παρουσία του στο Μουντιαλ μαζί με τον Ντιέγκο Κόστα.

Είναι δεδομένο πως υπάρχουν αντιρρήσεις και αυτό είναι το ωραίο σε ένα τέτοιο τουρνουά. Όταν θα έχει ολοκληρωθεί θα κάνουμε την τελική σούμα και να είστε βέβαιοι πως σε αυτούς τους 11 θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές!