Bolshoi Bets: Νίκη της Αγγλίας και γκολ για όλους σήμερα

Ανάμεσα στα διάφορα του χθεσινού κειμένου, γινόταν αναφορά στη νίκη της Αργεντινής που ¨πλήρωσε, περίπου όλο τον πλανήτη¨. Πέντε ώρες αργότερα, ο ίδιος ¨πλανήτης¨ επέστρεψε τα χρήματα πίσω στους μπουκ και μάλιστα με τόκο! Προφανώς αναφέρομαι στην τραγική Γερμανία που κατάφερε και έχασε από τη Νότια Κορέα. Άθλια εμφάνιση από τους Γερμανούς, πανάξιοι οι Ασιάτες.



Bolshoi Bets: Νίκη της Αγγλίας και γκολ για όλους σήμερα

Στο χθεσινό ματς, καθώς η εικόνα τους στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν κακή. Την ίδια ώρα οι Σουηδοί σχεδόν ισοπέδωναν το αγνώριστο Μεξικό. Κανείς δεν λέει πως οι ¨Αζτέκοι¨ είναι υπερομάδα, δεν είναι όμως και αυτό το ανεξήγητα άσχημο σύνολο που εμφανίστηκε χθες. Οι Σκανδιναβοί έδειξαν τεράστιο πάθος και περίσσια θέληση για τη νίκη. Απολύτως δίκαιη η πρώτη θέση του ομίλου με βάση τη συνολική εικόνα τους και στα τρία παιχνίδια. Στα βραδινά, η Βραζιλία έκανε τα βασικά(μπορεί και λίγο λιγότερα) και επικράτησε της Σερβίας. Κατά τη διάρκεια του Ελβετία-Κόστα Ρίκα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως οι Ελβετοί δεν πίστευαν(ή δεν ήθελαν κιόλας) να κυνηγήσουν την πρωτιά. Το σίγουρο είναι πως το πέναλτι-καραμπόλα-γκολ στο τέλος, μας χάλασε ένα ακόμα, άκρως ικανοποιητικό 3/4. Προβλεπόμενα(δυστυχώς) στο στοίχημα αυτά. Σήμερα τελειώνει ο μαραθώνιος των δύο εβδομάδων με συνεχόμενους αγώνες και αύριο είναι η πρώτη ημέρα ρεπό. Ευκαιρία να συναντήσουμε και κανέναν άνθρωπο από κοντά δηλαδή! Πάμε να δούμε τα παιχνίδια.

Ξεκίνημα από το Βόλγκογκραντ Αρένα και το ματς Ιαπωνία-Πολωνία. Οι ¨Σαμουράι¨ έχουν κάνει καλές εμφανίσεις. Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές της 11άδας αγωνίζονται σε κορυφαία ευρωπαικά πρωταθλήματα. Δεν καταθέτουν ποτέ τα όπλα, έχουν ποιοτικά στοιχεία σε όλες τις γραμμές(πλην τερματοφύλακα), πάθος και θέληση. Σήμερα χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία για να μην τους ενδιαφέρει το άλλο παιχνίδι. Υπάρχει σενάριο πρόκρισης και με ήττα. Αλλαγές δεν αναμένονται σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Οι Πολωνοί είναι μια μεγάλη απογοήτευση. Δεν έχουν παρουσιάσει τίποτα απολύτως στο χορτάρι. Ανεξήγητο καθώς πριν το τουρνουά η εικόνα τους ήταν αρκετά καλή. Ο προπονητής Ναβάλκα πήρε την ευθύνη και την έχει σίγουρα. Όχι ότι οι παίκτες δεν φταίνε. Έχει αποκλειστεί ήδη αλλά όλοι δηλώνουν πως θα παίξουν για την τιμή της Πολωνίας και των φιλάθλων. Οι Ιάπωνες έχουν τεράστια ευκαιρία πρόκρισης. Βέβαια, περνούν και με ισοπαλία και αυτό κάνει επίφοβη την επιλογή της νίκης τους. Έχοντας δει και τις υπόλοιπες ¨αδιάφορες¨της τελευταίας αγωνιστικής να μην παρατούν τα ματς, στρέφομαι προς τη λύση των πολλών τερμάτων. Και οι δύο ομάδες άλλωστε έχουν 2/2 όβερ μέχρι στιγμής, ας τριτώσει το καλό. Η απόδοση του ΟΠΑΠ είναι στο 2.05.

Παράλληλα, στη Σαμάρα θα διεξάγεται το Σενεγάλη-Κολομβία. Νίκη ή ισοπαλία χρειάζονται οι Αφρικανοί. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια έχουν παρουσιάσει πολυ καλά στοιχεία. Σκοράρουν αλλά και δέχονται γκολ, τρέχουν πολύ, πλέον έχουν και αυτοπεποίθηση. Για το σημερινό αγώνα υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να αγωνιστεί βασικός ο Κειτά Μπαλντέ της Μονακό. Η Κολομβία χρειάζεται νίκη απόψε. Προκρίνεται και με ισοπαλία αλλά θα χρειαστεί να νικήσει η Πολωνία στο άλλο ματς. Στο προηγούμενα παιχνίδια είχε πολύ καλή απόδοση και έδειξε μέρος από τις πραγματικές δυνατότητές της. Σήμερα επιστρέφει ο αμυντικός χαφ Σάντσες( είχε αποβληθεί στο πρώτο ματς). Η ανάγκη των ¨καφετέρος¨ για νίκη θα τους κάνει πιο επιθετικούς σήμερα. Η Σενεγάλη ξέρει να παίζει την κόντρα άψογα με αιχμή την ταχύτητα του Μανέ και των υπολοίπων. Ο ΟΠΑΠ μας προσφέρει το όβερ 2.5 γκολ στο 1.80 και το γκολ/γκολ στο 1.75. Κρατάω το δεύτερο.

Στο Σαράνσκ και τη Μορντόβια Αρένα θα γίνει το Παναμάς-Τυνησία. Οι Παναμέζοι είναι χαμηλού επιπέδου ομάδα. Στο τελευταίο ματς με την Αγγλία έκαναν κωμικοτραγικά πράγματα σε σημείο να απορείς αν ξέρουν τους κανόνες του ποδοσφαίρου. Κατά τη διάρκεια των πανυγυρισμών του 5ου γκολ , οι αθεόφοβοι έτρεξαν να κάνουν γρήγορα τη σέντρα για να πετύχουν γκολ σε άδειο γήπεδο!! Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό. Η Τυνησία έδειξε πως έχει τη διάθεση και τη στόχευση να παίξει ποδόσφαιρο. Απέναντι σε Βέλγιο και Αγγλία όμως, είναι αυτοκτονικό να το κάνεις. Έχει προβλήματα τραυματισμού με πέντε παίκτες, δύο εκ των οποίων τερματοφύλακες. Αυτονόητο πως και οι δύο σημερινοί αντίπαλοι έχουν αποκλειστεί. Το παιχνίδι δεν έχει κανένα στοιχηματικό ενδιαφερόν. Η Τυνησία έχει δείξει καλύτερη εικόνα αλλά δεν έχει καμία αξία το 1.70 της νίκης τους. Ο Παναμάς γιορτάζει τη συμμετοχή για πρώτη φορά σε Μουντιάλ, πέτυχε γκολ γιατί όχι ακόμα ένα στην κακή άμυνα των Τυνήσιων. Η επιλογή του γκολ/γκολ είναι στον ΟΠΑΠ στο 1.70.

Το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς, Αγγλία-Βέλγιο γίνεται στο Καλίνινγκραντ. Πολύ λίγα αγωνιστικά και περισσότερο σενάρια για αυτό το ματς. Αρχικά το ρεπορτάζ των Άγγλων λέει πως δεν θα δούμε πολλές αλλαγές. Στο Βέλγιο αντίθετα γίνεται λόγος για σαρωτικό rotation. Λουκάκου, Αζάρ, Μέρτενς, Ντε Μπρόινε, Μενιέ είναι πιθανότατα εκτός. Οι αλλαγές εικάζεται οτί μπορεί να φτάσουν τις 8-9. Οι δύο ομάδες είναι σε απόλυτη ισοβαθμία. Αυτό σημαίνει πως με ισόπαλο αποτέλεσμα απόψε η πρωτιά θα κριθεί στις κάρτες! Αυτή τη στιγμή το Βέλγιο έχει μία κίτρινη παραπάνω. Αν προκύψει ισοπαλία και στις κάρτες τότε θα γίνει κλήρωση! Σημειώνω ένα ακόμα σενάριο και το υπογραμμίζω. Η πρωτιά οδηγεί σε διασταυρώσεις με κάποιες εκ των Βραζιλία, Αργεντινή, Γαλλία, Ουρουγουάη, Μεξικό, Πορτογαλία. Ο δεύτερος θα βρίσκει μπροστά του όσο προχωράει, Ισπανία, Κροατία, Δανία, Ρωσία, Σουηδία, Ελβετία. Τα συμπεράσματα δικά σας. Το παιχνίδι είναι για να το απολαύσεις και μόνο. Όλα τα παραπάνω το κάνουν τελείως αντιστοιχηματικό. Οι (το πιθανότερο)πολλές αλλαγές του Βελγίου δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στους Άγγλους. Ωστόσο με ιντριγκάρει πάρα πολύ το σενάριο της κλήρωσης ως γεγονός. Από την άλλη ο Κέιν(5) σήμερα έχει μεγάλη ευκαιρία αν πετύχει γκολ να διευρύνει τη διαφορά από τον απόντα Λουκάκου(4) και τον  Κριστιάνο(4) για πρώτος σκόρερ. Με λίγα λόγια μύλος. Η νίκη των Άγγλων στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι στο 2.60. Θα περιμένω τις 11άδες και αν επιβεβαιωθούν οι πολλές αλλαγές του Βελγίου θα την επιλέξω.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

Συνοπτικά

Ιαπωνία-Πολωνία    όβερ 2.5         2.05

Σενεγάλη-Κολομβία       γκολ/γκολ   1.75

Παναμάς-Τυνησία        γκολ/γκολ     1.70

Αγγλία-Βέλγιο                  1               2.60

Νίκος Κεραμύδας