Η «μάστιγα» που... σκοτώνει τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές!

Είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής και θες να υπερασπιστείς τον τίτλο σου στην επόμενη διοργάνωση; Πρέπει πρώτα να δηλώσεις συμμετοχής στη φάση των «16»!



Η «μάστιγα» που... σκοτώνει τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές!

Ο αποκλεισμός της Γερμανίας στη φάση των ομίλων μπορεί να μοιάζει σοκαριστικός, δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που ξετυλίγεται το συγκεκριμένο story στο πρώτο στάδιο της τελικής φάσης ενός Μουντιάλ. Κάθε άλλο…

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ ήρθε απλά να διατηρήσει την παράδοση που θέλει τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλους τους τροπαιούχους να αποχαιρετούν πριν τα νοκ-άουτ τέσσερα χρόνια μετά τη στέψη τους! Την αρχή έκαναν οι Γάλλοι το 2002, οι οποίοι κατεβαίνοντας στα γήπεδα της Άπω Ανατολής (Ιαπωνία & Νότια Κορέα) με το στέμμα του 1998, τερμάτισαν τελευταίοι στον όμιλο με Δανία, Σενεγάλη και Ουρουγουάη!

Και μπορεί το 2006 οι Βραζιλιάνοι να μην... πιάστηκαν αδιάβαστοι,  προχωρώντας ως πρωταθλητές του 2002 έως τα προημιτελικά στα γήπεδα της Γερμανίας, το 2010 όμως ήταν η σειρά των Ιταλών να τερματίσουν επίσης τελευταίοι σε όμιλο που συμμετείχαν η Παραγουάη, η Σλοβακία και η Νέα Ζηλανδία!

Το 2014 οι Ισπανοί συνέχισαν το έργο, μένοντας τρίτοι ύστερα από συνύπαρξή τους σε γκρουπ με Ολλανδία, Χιλή και Αυστραλία ενώ η σημερινή ημέρα ήρθε να στείλει και τα «πάντσερ» στο... αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής δια της τελευταίας θέσης μετά την ήττα από τη Νότια Κορέα (2-0)!

Ιωάννης Τζιουμακλής