Παρέδωσε... αυτοπροσώπως τη φανέλα του στον Κεϊτά ο Τζέραρντ!

Ο Ναμπί Κεϊτά έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που παίρνει τη φανέλα με το νούμερο 8 στη Λίβερπουλ μετά την αποχώρηση του Στίβεν Τζέραρντ και μάλιστα, ο θρύλος των «κόκκινων» παρέδωσε αυτοπροσώπως την εμφάνιση με τον αριθμό που είχε κάνει... αποκλειστικά δικό του!  



Παρέδωσε... αυτοπροσώπως τη φανέλα του στον Κεϊτά ο Τζέραρντ!

Ο Κεϊτά, από το μεσημέρι της Τετάρτης, 27 Ιουνίου, είναι και τυπικά μέλος του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, αφήνοντας τη Λειψία για να συνεχίσει την καριέρα του στη λαμπερή Πρέμιερ Λιγκ, στη μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ.

Με τον Εμρέ Τσαν να έχει αποχωρήσει για λογαριασμό της Γιουβέντους, με ελεύθερη μεταγραφή, ο Κεϊτά στελεχώνει το χώρο του κέντρου για τους «κόκκινους» και πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 8.

Έγινε, πλέον, ο πρώτος ποδοσφαιριστής που παίρνει τη συγκεκριμένη φανέλα στο κλαμπ, μετά την αποχώρηση του Στίβεν Τζέραρντ, το 2015, όταν ο Άγγλος θρύλος αποφάσισε ν’ αποκομίσει εμπειρίες από το MLS με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

«Όταν τον πρωτοείδα είπα «Ουάου...» γιατί είναι ένας θρύλος. Όταν ένας τέτοιος άνθρωπος, που απολάμβανε τον σεβασμό και έδινε πάντοτε τα πάντα, σου δίνει τη φανέλα, τότε αυτό από μόνο του είναι ένα κίνητρο. Δεν πήρα αυτό τον αριθμό απλά για να παίξω. Θέλω να κάνω όσα περισσότερα μπορώ με αυτό τον σύλλογο» ανέφερε ο Κεϊτά για τη συνάντησή του με τον Stevie G από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ο νυν χαφ της Λίβερπουλ είχε ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον αγγλικό σύλλογο αλλά παρέμεινε γι’ ακόμα έναν χρόνο στη Λειψία με τη μορφή δανεισμού...

Κώστας Ζάλιαρης