Ρόχο, ο νέος… ήρωας της Αργεντινής!

Ο Μάρκος Ρόχο έγινε το βράδυ της Τρίτης ο νέος… ήρωας για τους Αργεντίνους!



Ρόχο, ο νέος… ήρωας της Αργεντινής!

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτός που έλυσε το γόρδιο δεσμό κόντρα στη Νιγηρία και με το γκολ που πέτυχε στο 86ο λεπτό της αναμέτρησης «λύτρωσε» ένα ολόκληρο έθνος!

Ο Ρόχο έγραψε το τελικό 2-1 και χάρισε στην «αλμπισελέστε» την πρόκριση στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μια πρόκριση που μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσαν στα χέρια τους οι Αφρικανοί.

Το γκολ του Μέσι (ειχε και δοκάρι αργότερα) στο 14’ είχε δώσει το προβάδισμα στο συγκρότημα του Σαμπάολι, όμως ένα αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο Τσακίρ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έδωσε την ευκαιρία στον Μόουζες να κάνει το 1-1, πριν ο… λυτρωτής Ρόχο με σουτ στην κίνηση διαμορφώσει το 2-1 που έστειλε την Αργεντινή στα νοκ-άουτ, εκεί που την περιμένει η Γαλλία!

Ο Αργεντινός αμυντικός βρήκε με αυτόν τον τρόπο και την προσωπική του «λύτρωση». Φέτος πέρασε μια δύσκολη σεζόν, καθώς το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στο γόνατο του στέρησε την παρουσία του στην προετοιμασία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του επέτρεψε να αγωνιστεί μόλις σε 9 ματς της Πρέμιερ Λιγκ με την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Στα ματς του Μουντιάλ πάντως έδειξε με τον καλύτερο τρόπο πως ήταν έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού...