Δεν τιμωρούνται Τσάκα, Σακίρι και Λιχτστάινερ για τους πανηγυρισμούς με τον αετό

Κανονικά θα συνεχίσουν να αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι Γκρανίτ Τσάκα, Τσερντάν Σακίρι και Στέφαν Λιχτστάινερ, με την FIFA να αποφασίζει να μην τους τιμωρήσει για τον πανηγυρισμό με τον αετό της αλβανικής σημαίας στο παιχνίδι κόντρα στην Σερβία.



Δεν τιμωρούνται Τσάκα, Σακίρι και Λιχτστάινερ για τους πανηγυρισμούς με τον αετό

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ξεκίνησε πειθαρχική δίωξη για τους τρεις ποδοσφαιριστές της Ελβετίας, οι οποίοι κατά τα δύο γκολ που πέτυχαν στην ανατροπή επί των Σέρβων πανηγύρισαν σχηματίζοντας τον αετό της αλβανικής σημαίας σε μια κίνηση που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Τσάκα και Σακίρι έχουν αλβανική καταγωγή και η κίνησή τους θεωρήθηκε ως πολιτικό μήνυμα και για το Κόσοβο, κάτι που οι δύο τους αρνήθηκαν λέγοντας πως το ματς είχε ιδιαίτερη σημασία για αμφότερους και για τις οικογένειές τους και πως ήταν μια κίνηση «για το ποδόσφαιρο» και όχι για να πάρουν θέση σε θέματα εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Όπως ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, τόσο οι δυο τους, όσο και ο Λιχτστάινερ που τους ακολούθησε αν και... βέρος Ελβετός, θα συνεχίσουν να προσφέρουν κανονικά και στην συνέχεια στην ομάδα τους, αν και θα πρέπει να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για την πράξη τους.

Γιώργος Σιάφας