Έπιασε και πέναλτι ο γηραιότερος τερματοφύλακας του Μουντιάλ, Ελ Χανταρί! (Video)

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Αιγύπτου, Εσάμ Ελ Χανταρί, έγινε και επισήμως ο γηραιότερος παίκτης (τερματοφύλακας) στην ιστορία του Μουντιάλ, γιορτάζοντάς το μάλιστα πιάνοντας και πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στην Σαουδική Αραβία. Σκόρερ της Αιγύπτου ο Μο Σαλάχ.



Έπιασε και πέναλτι ο γηραιότερος τερματοφύλακας του Μουντιάλ, Ελ Χανταρί! (Video)

Έχοντας φτάσει 45 ετών και 161 ημερών ο Ελ Χανταρί ξεπέρασε τον Φαρίντ Μοντραγκόν και θα μείνει για χρόνια στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας συμμετέχοντας στο τελευταίο παιχνίδι της Αιγύπτου σε αυτήν την διοργάνωση, μιας και αυτή δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί τις Ρωσία και Ουρουγουάη.

Μάλιστα σχεδόν πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου απέκρουσε και πέναλτι, πέφτοντας σωστά στην δεξιά του γωνία και έχοντας και την βοήθεια του δοκαριού. Ωστόσο η άμυνά του τον πρόδωσε ξανά, με τον διαιτητή να αποφασίζει μετά και την χρήση του VAR να καταλογίσει και δεύτερο πέναλτι εις βάρος των «Φαραώ», στο οποίο ο Ελ Χανταρί δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Η απόκρουσή του στο πρώτο πέναλτι:

 

 

Όλων αυτών είχε προηγηθεί το πολύ όμορφο τέρμα του Σαλάχ με το οποίο η Αίγυπτος είχε πάρει προβάδισμα (σ.σ σκορ ημιχρόνου 1-1).

 

 

Γιώργος Σιάφας