Βοlshoi Bets: Νίκη για Πορτογαλία, με τα γκολ στην Ισπανία

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων και από σήμερα ξεκινά η τρίτη και τελευταία. Αλλάζει το πρόγραμμα, αφού πλέον θα διεξάγονται οι αγώνες του κάθε ομίλου την ίδια ώρα. Ως εκ τούτου, θα βλέπουμε δύο αγώνες στις 17:00 και άλλους δύο στις 21:00.



Βοlshoi Bets: Νίκη για Πορτογαλία, με τα γκολ στην Ισπανία

Πλούσια σε θέαμα και γκολ η χθεσινή ημέρα. Η Αγγλία έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση και κυρίως πως υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην αποστολή της. Βέβαια, ο Παναμάς ήταν από το πρώτο λεπτό σε μία αλλοπρόσαλλη κατάσταση χωρίς προφανή αιτία. Αρκετές στιγμές νόμιζες πως είναι ερασιτεχνική ομάδα με τη συνολική(και όχι μόνο ποδοσφαιρική) συμπεριφορά τους. Περισσότερα για τους Άγγλους στο προσεχώς με τους Βέλγους. Οι Ιάπωνες με τους Σενεγαλέζους έδωσαν συνέχεια στην πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν, χαρίζοντας μας ένα όμορφο παιχνίδι. Αντίθετα, η Πολωνία συνέχισε τις τραγικές εμφανίσεις και ηττήθηκε εύκολα και δίκαια από την Κολομβία. Ένα απόλυτο τίποτα οι Πολωνοί, οι Λατινοαμερικάνοι έδειξαν μέρος της ποιότητας και του επιπέδου τους. Στα της στήλης, βήμα πίσω το 1/3 των τελικών επιλογών. Πάμε να δούμε τα σημερινά παιχνίδια.

Η πρώτη δυάδα αγώνων είναι του πρώτου ομίλου. Στο Βόλγκογκραντ θα διεξαχθεί το Σαουδική Αραβία-Αίγυπτος. Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν αποκλειστεί. Πολύ κακή απόδοση οι Σαουδάραβες στο πρώτο ματς, σαφώς καλύτερη εικόνα στο δεύτερο. Στην Αίγυπτο επικρατεί απογοήτευση και έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα. Ο προπονητής Κούπερ δεν συνεχίζει στον πάγκο σίγουρα και είναι σε ανοιχτή σύγκρουση με τους παίκτες γιατί δεν προτίθεται να βάλει τον 45χρονο τερματοφύλακα Ελ-Χαντάρι που αν αγωνιστεί,θα γράψει ρεκόρ. Ο Σαλάχ δηλώνει έξαλλος για την βράβευση του από τον Τσετσένο Καντίροβ, επειδή πιστεύει πως τον χρησιμοποίησαν σε πολιτικά/διπλωματικά παιχνίδια. Με λίγα λόγια, μύλος η κατάσταση. Στοιχηματικά το παιχνίδι είναι προς αποφυγή. Η κατάσταση στο εσωτερικό της Αιγύπτου με έκανε να κοιτάξω προς την κόντρα της. Η απόδοση του ΟΠΑΠ στο 1,92 για τη διπλή ευκαιρία της Σαουδικής Αραβίας είναι μία σκέψη. Εναλλακτική επιλογή το γκολ/γκολ στο 1,85 αλλά με φόβο να εμφανιστούν προκλητικά αδιάφοροι και οι 22 ποδοσφαιριστές.

Την ίδια ώρα στη Σαμάρα θα αγωνιστούν Ουρουγουάη-Ρωσία. Οι Νοτιοαμερικάνοι έχουν κερδίσει και στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές με 1-0. Αναιμικές εμφανίσεις για τα δεδομένα τους, έκαναν τα απολύτως απαραίτητα(μπορεί και λιγότερα), προτιμώντας να κάνουν διαχείριση στα παιχνίδια τους. Ο στόπερ Χιμένες είναι τραυματίας και θα απουσιάσει. Η διοργανώτρια Ρωσία έχει εντυπωσιάσει. Η εικόνα της στο τουρνουά σε σχέση με τα φιλικά που προηγήθηκαν, είναι η μέρα με τη νύχτα. Η ψυχολογία είναι στα ύψη και άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να παλέψουν για την πρωτιά. Αυτό θα συμβεί αν δεν ηττηθεί απόψε. Η Ρωσία έχει αφήσει σίγουρα, καλύτερες εντυπώσεις απο την Ουρουγουάη. Θέμα επιλογής αντιπάλου δεν υπάρχει, μιας και η κατάταξη στο 2ο όμιλο δεν έχει ξεκαθαρίσει οπότε η πρωτιά παίζει ρόλο στο γόητρο και την ψυχολογία μόνο. Στοιχηματικά και αυτό αδιάφορο, εφόσον δεν υπάρχει ουσιαστικά σοβαρό κίνητρο.Θα δώσω προβάδισμα στη Ρωσία λόγω εικόνας, έδρας και κακής νοοτροπίας ως τώρα των Ουρουγουανών. Ο ΟΠΑΠ μας προσφέρει τη νίκη της στο 2,65. Στη λογική ενός παιχνιδιού χωρίς σκοπιμότητες, το γκολ/γκολ στο 1,85 είναι ανεκτό.

Ο αγώνας Ιράν-Πορτογαλία θα γίνει στο Σαράνσκ. Καλή η παρουσία του Ιράν ως τώρα. Αμυντικός προσανατολισμός στο παιχνίδι, επιθετικά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ότι περισσότερο μπορεί από στημένες φάσεις και κάποια αντεπίθεση. Σήμερα θέλει μόνο νίκη καθώς άλλο ρεαλιστικό σενάριο δεν υπάρχει. Δεν αναμένονται αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε μετά το τέλος του 2ου αγώνα πως η εικόνα της ομάδας του είναι ανεξήγητη. Δυνατότητες υπάρχουν δεδομένα, στο χορτάρι όμως μόνο ο Κριστιάνο τις δείχνει. Αν δεν ήταν αυτός τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Τα σενάρια για την πρωτιά είναι πολλά και προφανώς σε άμεση συνάρτηση με το αποτέλεσμα της Ισπανίας. Παρά το γεγονός πως έχω ικανό τον Σάντος να πάει μέχρι και για το 0-0 αν δεν σκοράρει σχετικά νωρίς, θα δώσω προβάδισμα στην Πορτογαλία. Το Ιράν θα αναγκαστεί να επιτεθεί κάποια στιγμή άρα θα βρεθούν οι διάδρομοι. Η απόδοση του ΟΠΑΠ στο 1,55.

Το άλλο παιχνίδι του ομίλου που θα διεξαχθεί στο Καλίνιγκραντ είναι το Ισπανία-Μαρόκο. Οι Ισπανοί έδειξαν τις ικανότητες τους στο πρώτο ματς ενώ στο δεύτερο δεν είχαν την ίδια υψηλή απόδοση. Μεγάλη κατοχή μπάλας ως συνήθως, συνεχές πρέσινγκ ψηλά και κάποια αμυντικά προβλήματα η εικόνα. Το Μαρόκο έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, από ουσία όμως βρίσκεται στο μηδέν. Οι Αφρικάνοι έχουν παράξει φάσεις ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να πετύχουν γκολ. Μεγάλο πλήγμα αποδείχτηκε η ήττα της πρεμιέρας από το Ιραν στις καθυστερήσεις. Προφανώς το φαβορί είναι η Ισπανία. Θα βοηθήσει το Μαρόκο στο να παιχτεί ανοικτό ματς. Το όβερ 2,5 γκολ στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ κοστολογείται στο 1,70 όσο ακριβώς και το συνδυαστικό άσσο και όβερ.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

 

Συνοπτικά

Σαουδική Αραβία-Αίγυπτος γκολ/γκολ 1,85

Ουρουγουάη-Ρωσία 2 2,65

Ιράν-Πορτογαλία 2 1,55

Ισπανία-Μαρόκο όβερ 2,5 1,70

 

Nίκος Κεραμύδας