Η μέρα που ο Μπέκαμ... «ξέρανε» το Εκουαδόρ και έγραφε ιστορία!

Ένα άπιαστο φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ απέναντι στο Εκουαδόρ, σαν σήμερα, δώδεκα χρόνια πριν (25/6/2006), χάριζε στην Αγγλία την πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ παράλληλα ο ίδιος γινόταν ο πρώτος Άγγλος παίκτης που έχει χρηστεί σκόρερ σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα!



Η μέρα που ο Μπέκαμ... «ξέρανε» το Εκουαδόρ και έγραφε ιστορία!

Η εκτελεστική δεινότητα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, όταν η μπάλα τοποθετούνταν έτοιμη για κάποια στημένη φάση, έχει σχολιαστεί θετικώς τόσο πολύ και συνεχίζεται να σχολιάζεται ακόμα, αν και εδώ και πέντε χρόνια έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο…

Κάτι που ανέκαθεν έκανε με τους συλλόγους του αλλά και με την εθνική ομάδα, όποτε του δινόταν η ευκαιρία! Όπως με αντίπαλο το Εκουαδόρ ακριβώς δώδεκα χρόνια πριν, με το άψογο φάουλ του να στέλνει την Αγγλία για τελευταία φορά μέχρι και σήμερα σε προημιτελική φάση κάποιας διοργάνωσης.

Στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης στη Γερμανία, οι Άγγλοι δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την πρωτιά, νικώντας την Παραγουάη (1-0), το Τρινιντάντ και Τομπάγκο (2-0), και φέροντας ισοπαλία με τη Σουηδία (2-2). Αντίπαλος τους στα νοκ-αουτ το Εκουαδόρ, που είχε αρκετά καλή αγωνιστική παρουία στο Μουντιάλ του 2006.

Στην αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου όμως, υπολόγιζε… χωρίς τον «Μπεκς»! Ένα εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του ήταν αρκετό για να «στείλει» τους Νοτιοαμερικάνους σπίτι τους και την Αγγλία στους «8»!

Χάρη σε αυτό το γκολ ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κατάφερνε να σκοράρει σε τρία συνολικά Μουντιάλ (1998, 2002, 2006), κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ άλλος Άγγλος ποδοσφαιριστής! Μάλιστα, και στα τρία Μουντιάλ που σκόραρε, το κατάφερε απέναντι σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής: το 2006 κόντρα στο Εκουαδόρ, το 2002 με την Αργεντινή, και το 1998 απέναντι στην Κολομβία!

Χρήστος Γραβιάς