Bolshoi Bets: «Επαγγελματική» νίκη για Αγγλία, γκολ στο Πολωνία- Κολομβία

Το πέναλτι που κέρδισε πολύ νωρίς το Βέλγιο εχθές, απλοποίησε την εξέλιξη του παιχνιδιού σε μεγάλο βαθμό. Εύκολο το έργο τους στη συνέχεια αφού οι Τυνήσιοι έπαιξαν ελεύθερα.  



Bolshoi Bets: «Επαγγελματική» νίκη για Αγγλία, γκολ στο Πολωνία- Κολομβία

Το Μεξικό εμφανίστηκε καλά προετοιμασμένο και πειθαρχημένο και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη. Οι Νοτιοκορεάτες φανέρωσαν ακόμα μία φορά την επιθετική αδυναμία τους. Το βραδινό ματς τα είχε όλα! Η Γερμανία απέδειξε πως δεν μπορεί να την ξεγράψει κανείς τόσο εύκολα και ο Κρόος το πόσο σπουδαίος παίκτης είναι. Οι Σκανδιναβοί έκαναν καλό παιχνίδι όμως η ποιότητα, η εμπειρία και η ψυχή των Γερμανών μέτρησαν στο τέλος. Ωραία παιχνίδια έγιναν, όμορφα πήγε και στοιχηματικά αφού κάναμε το 3/3, ας ευχηθούμε σε ανάλογη συνέχεια και σήμερα.

Ξεκίνημα με το Αγγλία-Παναμάς (15:00) στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Οι Άγγλοι έδειξαν αρκετά από τα στοιχεία που έχουν στο πρώτο ματς. Νεανική ομάδα, γρήγορα άκρα, καλή αμυντική λειτουργία και φυσικά τον Χάρι Κέιν. Με νίκη σήμερα εξασφαλίζει την πρόκριση και θα παίξει απέναντι στο Βέλγιο την πρωτιά. Μάλλον θα τους δούμε με την 11άδα που τελείωσαν το πρώτο ματς, δηλαδή με Λόφτους-Τσικ και Ράσφορντ αντί Στέρλινγκ και Άλι. Ο Παναμάς άντεξε για ένα ημίχρονο κόντρα στο Βέλγιο. Υπάρχει εμφανέστατη διαφορά επιπέδου, κάτι που παραδέχονται και οι ίδιοι. Αμυντικά το πάει και όσο αντέξει. Και σήμερα το ίδιο αναμένεται να κάνει. Χωρίς αλλαγές από τον προπονητή Γκόμες. Η Αγγλία προφανώς είναι το απόλυτο φαβορί. Από τις ορέξεις της εξαρτάται η έκταση του σκορ. Οι αποδόσεις σε όλες τις επιλογές υπέρ της είναι φυσιολογικά μικρές. Στη λογική ότι ο Παναμάς θα παίξει φουλ αμυντικά και δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην άμυνα των Άγγλων το μόνο που εξετάζω είναι το εύρος 2 έως 3 γκολ σε απόδοση 1,95 στον ΟΠΑΠ. Κάτι σε 2-0 ή 3-0 δηλαδή.

Στο Εκατερίνεμπουργκ θα γίνει το Ιαπωνία-Σενεγάλη(18:00). Οι Ασιάτες νίκησαν την Κολομβία στον πρώτο αγώνα. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο αφού από το 5ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι και αποβολή. Η εμφάνιση τους ήταν αρκετά καλή. Υπήρχε ισορροπία στις γραμμές και καλή οργάνωση. Αμυντικά ήταν σταθεροί, επιθετικά δημιούργησαν καταστάσεις. Οι παίκτες έχουν παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα και αυτό έχει συμβάλλει στην εικόνα της Εθνικής. Αλλαγές δεν αναμένονται σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Ξεκίνημα με νίκη έκανε και η Σενεγάλη απέναντι στην Πολωνία. Τακτική προσήλωση, συνεχές τρέξιμο, διαρκής πίεση στη μεσαία γραμμή και ταχύτητα στην (αντε)επίθεση τα χαρακτηριστικά που περιμέναμε και μας έδειξε. Αυτονόητο πως πλέον έχει και πολύ καλή ψυχολογία. Δύσκολα θα δούμε κάποια αλλαγή στη αρχική 11άδα. Το παιχνίδι δείχνει να είναι σε ισορροπία. Η νίκη για όποια από τις δύο ομάδες έρθει θα είναι τεράστιο βήμα πρόκρισης. Και η ισοπαλία όμως δεν είναι κακο αποτέλεσμα για κάποιον. Παιχνίδι κατοχής πάντως δεν έχει μάθει να κάνει καμία από τις δύο και το στυλ παιχνιδιού που έχουν, μοιάζει μεταξύ τους αρκετά. Περιμένω προσεκτικό και αναγνωριστικό ξεκίνημα. Η ισοπαλία στο ημίχρονο αλλά και ως τελικό αποτέλεσμα έχει καλές πιθανότητες. Το ειδικό στοίχημα του ΟΠΑΠ (που ξανατονίζω πως έχει πολύ μεγάλο ποσοστό επαλήθευσης) να μπει γκολ μετά το 30΄ λεπτό έχει απόδοση 1,72. Όσο με δικαιώνει θα το επιλέγω.

Η δεύτερη αγωνιστική των ομίλων τελειώνει με την αναμέτρηση Πολωνία-Κολομβία(21:00). Οι Πολωνοί έκαναν άσχημη εμφάνιση κόντρα στη Σενεγάλη. Άκρως επιθετική η ομάδα που κατέβασε ο προπονητής Ναβάλκα με αποτέλεσμα να χαθούν οι ισορροπίες. Σίγουρα υπάρχει ποιότητα και εμπειρία για καλύτερη παρουσία. Ο αμυντικός Γκλικ θα πάρει θέση στην 11άδα, ερωτηματικό αν και πόσες άλλες αλλαγές θα γίνουν. Η Κολομβία ήρθε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με υψηλές βλέψεις, το ξεκίνημα όμως ήταν καταστροφικό. Από το 5ο λεπτό είχε αριθμητικό μειονέκτημα και ήταν πίσω στο σκορ. Έκανε καλή προσπάθεια για μία ώρα περίπου, ισοφάρισε με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ, όμως φυσιολογικά κουράστηκε και ξέμεινε από δυνάμεις. Μπερδεμένος έδειξε ο προπονητής Πέκερμαν με τις επιλογές του τόσο στην 11άδα όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Χάμες ξεκινά σήμερα βασικός όπως και ο αμυντικός Ζαπάτα στη θέση του αρνητικού Μουρίγιο. Σκέψεις υπάρχουν και για τον μπακ Μίνα της Μπαρτσελόνα. Και οι δύο ομάδες πλέον πρέπει να παίξουν για τη νίκη. Άρα είναι υποχρεωμένες να ψάξουν το γκολ. Έτσι και αλλιώς πρόκειται για δύο ποιοτικά σύνολα στη μεσοεπιθετική γραμμή με παίκτες υψηλού επίπεδου. Η επιλογή του over 2,5 γκολ αποτιμάται στον ΟΠΑΠ με 1,90 και θα το επιλέξω.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!                                                   

Συνοπτικά

Αγγλία-Παναμάς 2 έως 3 γκολ 1,95

Ιαπωνία-Σενεγάλη γκολ μετά το 30΄ 1,72

Πολωνία-Κολομβία over 2,5 1,90