Έτσι θέλει ο Έμερι τη νέα Άρσεναλ!

Μπορεί να μας απασχολεί πολύ το Μουντιάλ αυτές τις μέρες ωστόσο οι ομάδες προχωρούν στο σχεδιασμό τους και η Άρσεναλ έχει μπει δυναμικά στην εποχή Ουνάι Έμερι. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Έτσι θέλει ο Έμερι τη νέα Άρσεναλ!

Η απόκτηση του γκολκίπερ Λένο έδειξε ξεκάθαρα το δρόμο που θα πορευτεί ο νέος τεχνικός των “κανονιέρηδων” σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη σεζόν που θα ακολουθήσει χωρίς τον Βενγκέρ στον πάγκο μετά από 22 ολόκληρα χρόνια.

Κάτω από τα δοκάρια ο Ισπανός τεχνικός ήθελε μια εγγύηση και με δεδομένο πως τα καλά χρόνια για τον Πετρ Τσεχ πέρασαν, πήγε σε μία λύση εξαιρετική από την Μπουντεσλίγκα αποκτώντας τον τερματοφύλακα που έχει δεχθεί τα λιγότερα γκολ (τα τελευταία τρία χρόνια) εκτός από τον Νόιερ.

Στην άμυνα η μόνη προσθήκη που θέλει είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος καθώς δεξιά θα παραμείνει ο Μπεγερίν και αριστερά ο Μονρεάλ με τον Μουστάφι να είναι η επιλογή του δεύτερου κεντρικού αμυντικού, πιθανώς μπροστά από τον Κοσιελνί.

Ο Έμερι πιστεύει πως μπορεί να πάρει από τον Τζακα κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που έχει δείξει έως τώρα, με τον Ελβετό να μην έχει δικαιολογήσει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την απόκτηση του του 2016. Ο Άαρον Ράμσεϊ είναι ο παίκτης που θα έχει ελεύθερο ρόλο, με τον Ουαλό να είναι ξεκάθαρη επιλογή για τα χαφ. Αν αποκτηθεί ο διακαής πόθος του Έμερι, ο Ουρουγουανός Τορέιρα, αυτόματα η ποιότητα του κέντρου θα ανεβεί δίνοντας στην Άρσεναλ μια διαφορετική. αγωνιστική προοπτική.

Δεξιά θα είναι Μικιταριάν και αριστερά ο Οζίλ με τον Ομπαμεγιάνγκ στην κορυφή με την Άρσεναλ να έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τος μεταγραφές που έγιναν τον Γενάρη.

Είναι ολοφάνερο πως ο Έμερι δεν θέλει να αλλάξει πολλά για να μπορέσει ομάδα να έχει ομοιογένεια αλλά όπως και να το κάνει και μόνο η αλλαγή στον πάγκο φέρνει έναν άλλο άνεμο στο βόρειο Λονδίνο. Επίσης ο Ισπανός τεχνικός δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει τα πράγματα όπως τα βρήκε, λάθος που έκανε ο Μόγιες όταν ανέλαβε αντί του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήδη έχει απομακρύνει αρκετούς από το προπονητικό τιμ μεταξύ των οποίων και τον παλιό τερματοφύλακα της ομάδας τον Γερμανό Γενς Λέμαν που είχε προσληφθεί πέρσι σε ρόλο επιβλέποντος την προπόνηση των γκολκίπερ!

Τι θα συμβεί δεν το ξέρει κανείς αλλά ο Έμερι ήρθε για να αποδείξει πως είναι μια καινούργια μέρα και όχι η συνέχεια της προηγούμενης... Και να είστε βέβαιοι πως η Άρσεναλ θα είναι καλύτερη φέτος από αυτό το συνονθύλευμα που παρουσίαζε τα τελευταία δυο χρόνια!