Bolshoi Bets: Νίκη-πρόκριση για τη Δανία, απρόβλεπτο το Αργεντινή-Κροατία

Η χθεσινή ημέρα ήταν άκρως εκνευριστική. Και δεν μιλώ από στοιχηματικής πλευράς. Άλλωστε το στοίχημα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Όπου τούρτα, είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο( ή Μουντιάλ όπως το λέμε) και μέχρι τώρα είναι σχεδόν, σκέτη πίκρα.



Bolshoi Bets: Νίκη-πρόκριση για τη Δανία, απρόβλεπτο το Αργεντινή-Κροατία

Εχθές τρία παιχνίδια, τρία σκορ 1-0. Σε μία αγωνιστική όπου, υπήρχαν έξι ομάδες με μεγάλες έως και τεράστιες ποιοτικές διαφορές μεταξύ τους. Το χειρότερο είναι πως δεν βλέπεις καμία πρόθεση(γιατί ικανότητες υπάρχουν δεδομένα) για παραγωγή παιχνιδιού.

Η Πορτογαλία ανοίγει το σκορ στο 4ο λεπτό από ένα κόρνερ και από εκεί και πέρα...όπισθεν! Από το 4ο λεπτό ξαναλέω! Η δε Ουρουγουάη, αν μπορούσε να μην παίξει το παιχνίδι καθόλου, θα δεχόταν να πληρώσει κιόλας! Αναφέρομαι στις ¨μεγάλες¨των ζευγαριών γιατί αυτές δίνουν το ρυθμό και κυρίως γιατί από αυτές υπάρχουν απαιτήσεις. Το Μαρόκο ότι μπορούσε(και με το παραπάνω) το έκανε, ενώ η Σαουδική Αραβία και πολλά μπόρεσε να κάνει! Το Ιράν-Ισπανία ήταν σαφώς καλύτερο από τα προηγούμενα δύο, άλλα επιεικώς μέτριο. Δέχομαι και αναγνωρίζω τα περί κούρασης και 60+ αγώνων που έχουν παίξει ήδη αρκετοί ποδοσφαιριστές, περί στόχων, πλάνου και σκοπού. Να δούμε και λίγο ποδόσφαιρο όμως! Τέσσερα χρόνια περιμέναμε, στηνόμαστε οκτώ ώρες στην τηλεόραση με αποτέλεσμα να τσακωνόμαστε με γυναίκες, παιδιά και φίλους, ας αποζημιωθούμε και με λίγη ¨μπάλα¨. Αρκετά με τη γκρίνια, πάμε να δούμε τα σημερινά παιχνίδια, με την ευχή τα πράγματα να βελτιωθούν άμεσα.

Δανία-Αυστραλία(15:00) το πρώτο παιχνίδι στη Σαμάρα. Η Δανία πήρε τους τρείς πόντους κόντρα στο Περού και ξεκίνησε με το δεξί. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να αισθάνονται από λίγο έως πολύ τυχεροί με το τελικό αποτέλεσμα. Ανασταλτικά πάντως είχε σταθερότητα και κυρίως ψυχραιμία και προσήλωση. Άτυχος ο Κβίστ που υπέστη κάταγμα στα πλευρά και διάτρηση στον πνευμονα, αντικαταστάτης του είναι ο Λάσε Σένε. Η Αυστραλία προσπάθησε πολύ απέναντι στη Γαλλία, τρέχοντας ασταμάτητα και βάζοντας δύναμη σε όλες τις μονομαχίες. Είχε καλή οργάνωση, ομαδική λειτουργία και καλά στημένα, δείχνοντας ξεκάθαρα πως είναι μια πολύ αθλητική ομάδα. Υπάρχει αισιοδοξία παρά το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα όπως φάνηκε και στη συνέντευξη τύπου. Τα δεδομένα του αγώνα δείχνουν πως η Αυστραλία σκοπέυει να επιτεθεί, όχι άναρχα ωστόσο και ότι η Δανία δύσκολα θα εμφανιστεί τόσο προβληματική μεσοεπιθετικά ξανά. Επίσης οι Δανοί με νίκη κάνουν τεράστιο βήμα για την πρόκριση. Πιστέυω πως εύκολα ή δύσκολα θα πάρουν τη νίκη και δεν θα χάσουν τη χρυσή ευκαιρία. Ο άσσος στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι στο 1,85.

Στην Αικατερινούπολη θα διεξαχθεί το Γαλλία-Περού(18:00). Στο κείμενο για το πρώτο παιχνίδι των ¨Πετεινών¨, αναφέρθηκα στο πλούσιο αλλά νεανικό ρόστερ των Γάλλων καθώς και στο πρόβλημα με τα δύο μπακ.  Οι Σιντιμπέ και Μεντί δεν θα αγωνιστούν ούτε σήμερα(τουλάχιστον ως βασικοί) σύμφωνα με το ρεπορτάζ και ο Ζιρού θα αντικαταστήσει τον Ντεμπελέ στην επίθεση. Οι δυνατότητες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι είναι σίγουρα μεγαλύτερες, μένει όμως να εμφανιστούν. Το Περού εντυπωσίασε κόντρα στη Δανία. Μπορεί να ηττήθηκε με 1-0 όμως είχε πολύ καλή απόδοση. Στο τέλος του 1ου ημιχρόνου(με 0-0 το σκορ) αστόχησε σε πέναλτι ο Κουέβα. Πριν από το ματς με τους Δανούς είχε αήττητο 15 αγώνων( 10νίκες-5 ισοπαλίες). Ο αρχηγός και σταρ της ομάδας Γκερέρο(επιθετικός) αναμένεται να ξεκινήσει βασικός. Η Γαλλία περισσότερο προβλημάτισε παρά ικανοποίησε στο πρώτο ματς ενώ με το Περού συνέβη ακριβώς το αντιθέτο. Οι Λατινοαμερικάνοι χρειάζονται βαθμολογικό όφελος απο αυτό το παιχνίδι και όπως δηλώνουν θέλουν να επιτεθούν και να νικήσουν. Το όβερ 2,5 γκολ διπλασιάζει τα λεφτά μας και το γκολ/γκολ προσφέρεται από τον ΟΠΑΠ στο 2,05. Έχοντας στην άκρη του μυαλού πως κάτι χρωστάει στο Περού η τύχη αλλά και τους χώρους που θα βρει η Γαλλία θα προτιμήσω το δεύτερο.

Η βραδιά κλείνει με το μεγάλο παιχνίδι Αργεντινή-Κροατία(21:00) στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Ο Μέσσι και η παρέα του δεν έκαναν καλη αρχή. Το ισόπαλο αποτέλεσμα με τους Ισλανδούς γέμισε με άγχος την Αργεντινή και τον Λίο που αστόχησε σε πέναλτι. Άμεση εμφάνιση γκρίνιας και μουρμούρας για τον προπονήτη Σαμπάολι και τις επιλογές του. Αλλάγες σε σχήμα( 3-4-3 αντί του 4-2-3-1) και πρόσωπα, με τον Ντι Μαρία σίγουρα εκτός και έναν-δύο ακόμα. Οι Κροάτες άρχισαν το τουρνουά με μία άκρως επαγγελματική νίκη. Ακολούθως έσπευσαν να επιβεβαιώσουν το αυτοκατοστροφικό του χαρακτήρα τους, με τον επιθετικό Κάλινιτς της Μίλαν να αποπέμπεται από την ομάδα γιατί αρνήθηκε να σηκωθεί για ζέσταμα στο ματς της πρώτης αγωνιστικής. Άπαντες στο στρατόπεδο της ¨χράβτσκα¨ δηλώνουν πως το κλίμα δεν έχει επηρεαστεί, μένει να το δούμε στην πράξη. Η ψυχολογία είναι σίγουρα ανεβασμένη από τη νίκη της πρεμιέρας. Τα τελευταία παιχνίδια και των δύο ομάδων είναι γεμάτα με under και no goal. Η Αργεντινή έχει 6/7 και η Κροατία 9/11. Οι Λατινοαμερικάνοι έχουν άμεση ανάγκη βαθμών αλλά και αμυντική αστάθεια. Οι Βαλκάνιοι από την άλλη είναι πιο άνετοι και με δεδομένη ποιότητα συνολικά. Η απόδοση του ΟΠΑΠ στην επιλογή να έχει ο αγώνας 2 έως 3 γκολ βρίσκεται στο 1,90 και καλύπτει αρκετά από τα πιθανά σκορ.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

Συνοπτικά

Δανία-Αυστραλία      1                        1,85

Γαλλία-Περού     γκολ/γκολ                2,05

Αργεντινή-Κροατία    2 έως 3 γκολ     1,90

Νίκος Κεραμύδας