Σάρι: ένας πρώην τραπεζίτης στο τιμόνι της νέας Τσέλσι!

Όλα δείχνουν πως μέχρι το Σαββατοκύριακο ο Μαουριτσιο Σάρι θα είναι ο νέος προπονητής της Τσέλσι και το England365.gr ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον άνθρωπο που θα αναλάβει να αναστήλωση των  πρωταθλητών του 2017 διαδεχόμενος τον Αντόνιο Κόντε.



Σάρι: ένας  πρώην τραπεζίτης στο τιμόνι της νέας Τσέλσι!

Πολλά ιταλικά δημοσιεύματα από χτες κάνουν λόγο για συμφωνία της Τσέλσι με τον Μαουρίτσιο Σάρι για συμβόλαιο δύο χρόνων, ώστε ο Ιταλός τεχνικός να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «μπλε». Ποιος είναι όμως στην πραγματικότητα ο πολυσυζητημένος Σάρι που παράτησε την τραπεζική καριέρα για να γίνει προπονητής; 

Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1959 στην Νάπολι, όπως και ολόκληρη η γενιά του έζησε σε μια εποχή που στιγματίστηκε από την εμβληματική μορφή του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο ίδιος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία εργαζόμενος τα πρωινά ως τραπεζικός υπάλληλος και τα απογεύματα ως προπονητής ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής του. Όταν και το 1999 ακολουθώντας την ιδιαίτερη τρέλα και τον αυθορμητισμό που τον διέπει αποφάσισε να αφιερωθεί εξ’ ολοκλήρου στην προπονητική του καριέρα παραιτήθηκε από την πολλά υποσχόμενη θέση του στη τράπεζα και επέλεγε  σταθμός τη γραφική πόλη Στία στην ονομαστή πηγή  του ποταμού  Άρνου για ξεκίνημα. 

Εν συνεχεία είχε τα ηνία ερασιτεχνικών ομάδων, μέχρι και το 2000 όπου και τον βρίσκει στην Σανσοβίνο. Έκτοτε οι συζητήσεις και το ενδιαφέρον γύρω από το όνομα του αρχίζουν να πληθύνουν, καθώς κατορθώνει με την αδιάκοπη δουλειά και μαχητικότητα του να οδηγήσει την ομάδα μέσα σε μια μόλις τριετία από την ερασιτεχνική κατηγορία στην Serie C2. 

To 2004 βρίσκεται στο τιμόνι της Σαντζιοβανέζε την  οποία και ανέβασε  στη Serie C1. Τον επόμενο χρόνο και για πρώτη φορά στην πορεία του αναλαμβάνει ομάδα της Serie B, την Πεσκάρα, στην οποία και παραμένει για μια σεζόν.

Το έτος 2012 έμελλε να αποτελέσει τον μεγαλύτερο σταθμό στην καριέρα του Μαουρίτσιο Σάρι που προσλαμβάνεται στην Έμπολι και ξεκινά να γράφει την δική του ιστορία τόσο στην ομάδα και όσο και στο ιταλικό calcio. Στηριζόμενος σε ιταλικό κορμό ποδοσφαιριστών, στην αναλυτική προπονητική του σκέψη και εργατικότητα καταφέρνει να φτάσει την ομάδα μια ανάσα πριν από την κορυφή, δίνοντας παράλληλα την δική του απάντηση σε όσους τον αμφισβητούσαν, μεταξύ των οποίων και στον ίδιο το Μαραντόνα. Το όμορφο ποδόσφαιρο που παρουσίασε στην Έμπολι δικαίωσε τους κόπους του «Μίστερ 33» και έθεσε υψηλούς στόχους για το λαμπρό προπονητικό του μέλλον.

Το 2015 ο Ράφα Μπενίτεθ δίνει την θέση του στον Σάρι στον πάγκο της Νάπολι. Έτσι στο πρόσωπο του πρώην υπαλλήλου της τράπεζας  ο πρόεδρος των «παρτενοπέι» βρήκε τον ιδανικό αντικαταστάτη του Ισπανού τεχνικού  για τον ιταλικό σύλλογο. Τη φετινή σεζόν μάλιστα ο 59χρονος κόουτς πραγματοποίησε μια σπουδαία χρονιά με τη Νάπολι και διεκδίκησε ακόμη και την κατάκτηση του σκουντέτο στην Ιταλία. Το μόνο που απομένει να αποδείξει είναι το κατά πόσο θα αφήσει και στην Τσέλσι και το Λονδίνο τη σφραγίδα του...

Κωνσταντίνα Θεοδώρου