Σισέ: «Η Αφρική θα κερδίσει σύντομα ένα Μουντιάλ»

Την πεποίθησή του πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα κατακτηθεί σύντομα από κάποια χώρα της Αφρικής εξέφρασε ο προπονητής της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ.



Σισέ: «Η Αφρική θα κερδίσει σύντομα ένα Μουντιάλ»

Αποτελεί ήδη μια από τις φυσιογνωμίες των γηπέδων της Ρωσίας. Πρόκειται για τον συνδετικό κρίκο των δύο γενεών που υπέγραψαν τις δύο συμμετοχές της χώρας του σε Μουντιάλ.

Και μπορεί το 2002 να το χάρηκε σαν ποδοσφαιριστής, αυτό το καλοκαίρι ωστόσο βρίσκεται στην άκρη του πάγκου και έχει ήδη ξεκινήσει με το δεξί, πανηγυρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη νίκη επί της Πολωνίας στην πρεμιέρα (2-1)...

Η Αφρική έχει λοιπόν το δικό της χώρο στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο και όπως τονίζει και ο ίδιος, η μέρα που η «Μαύρη Ήπειρος» θα αγκαλιάσει το πολυτιμότερο τρόπαιο του αθλήματος δεν θα αργήσει!

«Οι ομάδες της Αφρικής διαθέτουν περίσσιο ταλέντο και βελτιώνονται συνεχώς. Η αλήθεια είναι πως στη δική μας ήπειρο υπάρχουν δυσκολίες που δεν υφίστανται στον υπόλοιπο κόσμο. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας και στο ποδόσφαιρο που πρεσβεύουμε. Είμαι σίγουρος πως κάποια μέρα μια χώρα της Αφρικής θα φτάσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου…».

Ιωάννης Τζιουμακλής