Μετά τον Λίνεκερ μόνο ο Κέιν! 

Στα δύσκολα ήταν εκεί. Ο Χάρι Κέιν με τα δύο του γκολ απέναντι στην Τυνησία, έδωσε την νίκη στα «τρία λιοντάρια» και έγινε ο πρώτος Άγγλος ποδοσφαιριστής που σκοράρει δυο γκολ στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Γκάρι Λίνεκερ το 1990 και ο ογδοος συνολικά. Έτσι μπήκε σε ένα «κλειστό» κλαμπ ποδοσφαιριστών από το Νησί, που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο και το England365 σας προσφέρει την ιστορία στο πιάτο! 



Μετά τον Λίνεκερ μόνο ο Κέιν! 

Τα χθεσινά πεπραγμένα του επιθετικού της Τότεναμ, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο 7 παίκτες στην ιστορία της εθνικής Αγγλίας έχουν πετύχει κάτι ανάλογο. Σε 14 συμμετοχές  στο Μουντιάλ, οι πάικτες που κατάφεραν να βρουν δίχτυα δύο ή περισσότερες φορές είναι οι εξής:

Άιβορ  Μπράντις: Ο πρώτος που το κατάφερε χρονικά, το 1954, στα γήπεδα της Ελβετίας. Στην πρεμιέρα του 4ουομίλου και την ισοπαλία με 4-4 απέναντι στο Βέλγιο σκόραρε από μία φορά σε κάθε ημίχρονο (26’, 63’).

Νατ Λοφτχάους: Ίδια χρονιά και ίδιος αγώνας, με διαφορά... 29 λεπτών, η πιο εμβληματική φιγούρα στην ιστορία της Μπόλτον Γουόντερερς, έγινε ο δεύτερος παίκτης που καταφέρνει το εν λόγω επίτευγμα.

Ρότζερ Χαντ: Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, είναι ο επόμενος της λίστας. Το «χρυσό» 1966, στις 20 Ιουλίου, ο Χαντ οδήγησε την ομάδα του στη νίκη ,με δύο δικά του γκολ απέναντι στην Γαλλία.

Μπόμπι Τσάρλτον: Πέντε ημέρες μετά τον Χαντ, στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο άνθρωπος που «νίκησε» τον θάνατο, οδήγησε με δύο δικά του τέρματα την Αγγλία στην νίκη απέναντι στην Πορτογαλία (2-1 τελικό σκορ).

Τζεφ Χαρστ: Η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Αγγλίας φέρει την υπογραφή του. Στις 30 Ιουλίου του 1966 και τον τελικό απέναντι στην Δυτική Γερμανίας, τα δύο δικά του γκολ στην παράταση χάρισαν στα «τρία λιοντάρια», το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας τους, ενώ μαζί με το τέρμα του στο 18ο λεπτό, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει χατ-τρικ σε τελικό Μουντιάλ.

Μπράϊαν Ρόμπσον: Το 1982, στην πρεμιέρα του 4ουομίλου, ο Ρόμπσον σκόραρε δυο φορες απέναντι στην Γαλλία 3-1 και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Το πρώτο εκ των δύο γκολ ήρθε μετά από μόλις 27 δευτερόλεπτα και είναι το τέταρτο γρηγορότερο στην ιστορία του θεσμού.

Γκάρι Λίνεκερ: Ο μοναδικός παίκτης της λίστας που το έχει καταφέρει πάνω από μία φορά και μάλιστα σε διαφορετικές (χρονικά) διοργανώσεις. Το 1986 απέναντι σε Πολωνία (3-0) και Παραγουάη (3-0) πέτυχε 3 και 2 γκολ αντίστοιχα, ενώ το 1990 σκόραρε δύο φορές, με την Αγγλία να επικρατεί του Καμερούν με 3-2. Μαζί με τον Τζεφ Χαρστ είναι οι μοναδικοί Άγγλοι ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει χατ-τρικ σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Χάρι Κέιν σε ηλικία 24 χρονών, 10 μηνών και 21 ημερών έγινε ο δεύτερος νεότερος που το καταφέρνει, μετά τον Τζεφ Χαρστ που το έκανε σε ηλικία 24 ετών, 7 μηνών και 22 ημερών. Επίσης με 15 γκολ σε 25 ματς έχει τη δεύτερη καλύτερη στατιστική μετά τον Λινεκερ στην ιστορία της εθνικης Αγγλίας!

Μάνος Τσιριμονακης