Μετά τον Ρόμπσον και τον Λίνεκερ, ο Χάρι Κέιν!

Ο Χάρι Κέιν, ο νεότερος αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, με τα δυο γκολ του στην πρεμιέρα των «τριών λιονταριών» στο φετινό Μουντιάλ, πέτυχε ό,τι είχε να σημειωθεί από συμπατριώτη του, από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990! Στον Μπράιαν Ρόμπσον φτάνει κανείς για να βρει δυο γκολ από Άγγλο σε πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης!  



Μετά τον Ρόμπσον και τον Λίνεκερ, ο Χάρι Κέιν!

Ο φορ της Τότεναμ και νέος ηγέτης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας, με γκολ στο 11ο και το 91ο λεπτό κόντρα στην Τυνησία, χάρισε τεράστια νίκη και έδιωξε μεγάλο άγχος από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και τους ποδοσφαιριστές του.

Τα δυο προσωπικά του τέρματα, εκτός από την κούρσα για τον πρώτο σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, τον έκαναν τον πρώτο Άγγλο διεθνή που σκοράρει δις σε ματς του Μουντιάλ μετά τον Γκάρι Λίνεκερ!

Ο νυν τηλεοπτικός σχολιαστής και άλλοτε στράικερ, είχε σκοράρει στο 83ο λεπτό και το 105’ της παράτασης απέναντι στο Καμερούν για τα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1990, οδηγώντας την Αγγλία στην επόμενη φάση με το τελικό 3-2 επί των Αφρικανών.

Πριν από εκείνον, ο Μπράιαν Ρόμπσον στο Euro του 1982 (η Αγγλία είχε απουσιάσει από τις διοργανώσεις του ’74 και του ’78) είχε σκοράρει δις σε πρεμιέρα της εθνικής ομάδας στον θεσμό, στη νίκη με σκορ 3-1 επί της Γαλλίας στο «Σαν Μαμές» του Μπιλμπάο.

Με τα 15 γκολ σε 25 εμφανίσεις με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο, ο Χάρι Κέιν έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση σε αυτό τον αριθμό συμμετοχών, μετά τον Γκάρι Λίνεκερ που είχε σκοράρει 25 φορές! 

Κώστας Ζάλιαρης