Το ένστικτο του killer-αρχηγού!

Η νεανική και γεμάτη ενθουσιασμό, εθνική Αγγλίας, έδωσε μεγάλη μάχη για να ξεφύγει από το κακό παρελθόν της και τα κατάφερε! Στην πρεμιέρα της στο φετινό Μουντιάλ κόντρα στην Τυνησία, ο Χάρι Κέιν λύτρωσε τα «τρία λιοντάρια» στο 90' + 1', κουβαλώντας την ομάδα στις πλάτες του για το τελικό 2-1 και το ξεκίνημα με το δεξί στο μεγάλο τουρνουά! 



Το ένστικτο του killer-αρχηγού!

Ορεξάτη, με ταχύτητα, με διάθεση να επιβληθεί της Τυνησίας, αλλά και πάλι με... αυτοκαταστροφικές τάσεις. Αυτή ήταν η Αγγλία που εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο της  Volgograd Arena. Ένα παιχνίδι, στο ημίχρονο του οποίο θα μπορούσε η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να έχει πάρει ασφαλές προβάδισμα για τη νίκη και να έχει ηρεμήσει από νωρίς, πήρε τέτοια τροπή που ήταν απαραίτητο να διατηρηθεί η ταχύτητα των «τριών λιονταριών» σε υψηλές στροφές. Ο Χάρι Κέιν στο 11ο λεπτό με «ριμπάουντ» από την εκπληκτική απόκρουση του Χασέν σε κεφαλιά του Στόουνς άνοιξε το σκορ, για να έρθει το γκολ της ισοφάρισης από τους Τυνήσιους με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σασί σε χτύπημα του Γουόκερ στον Μπεν Γιουσέφ εντός περιοχής.

Οι Άγγλοι, είχαν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ τόσο πριν, όσο και μετά το προβάδισμα που πήραν στο ματς, αλλά η αναποτελεσματικότητα των Στέρλινγκ και Λίνγκαρντ δεν επέτρεψε στην ομάδα να... καθαρίσει. Στο 4’ ο φορ της Σίτι σε κενή εστία είχε λάθος βηματισμό και αστόχησε, ενώ, ο περιφερειακός επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 44’ είχε δοκάρι σε τσίμπημα της μπάλας προ του Μπεν Μουσταφά (είχε αντικαταστήσει αναγκαστικά τον Χασέν). Οι πλευρές των «τριών λιονταριών» λειτουργούσαν αρκετά καλά, ο Χέντερσον στο χώρο του κέντρου είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά δεν έλειψαν τα λάθη που έδιναν δικαιώματα στους παίκτες της Τυνησίας...

Οι τελευταίοι, κατάφερναν να οργανώνονται άμεσα στα μετόπισθεν στο δεύτερο ημίχρονο και ν’ αντιμετωπίζουν τις όποιες προθέσεις της Αγγλίας για απειλή στα καρέ του Μπεν Μουσταφά. Το ματς ισορρόπησε, έχασε σε ρυθμό, ο Κέιν στο 51’ δέχθηκε ξανά μαρκάρισμα για πέναλτι αφού τον γκρέμισαν στην περιοχή δίχως να το δει ο ρέφερι και η κατάσταση ζόριζε για τους παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Εύκολη απώλεια της μπάλας και κακές επιλογές κυρίως από τον Στέρλινγκ στην επίθεση δεν βοηθούσαν.

Όσο έλειπε η ένταση στο παιχνίδι της Αγγλίας, τόσο εύκολο ήταν για την Τυνησία να καλύπτει γρήγορα τα νώτα της και να μην επιτρέπει επικίνδυνες στιγμές όπως αυτές που κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει στο πρώτο ημίχρονο. Η πολυπληθής αμυντική λειτουργία των Αφρικανών απέδιδε καρπούς από τη στιγμή που τα «τρία λιοντάρια» έδειχναν πλέον μπλοκαρισμένα και ο χρόνος κυλούσε εις βάρος τους σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να έχουν σιγουρέψει με την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα σε κάποια από τις 10 τελικές του πρώτου ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις, λίγο προτού το ισόπαλο σκορ επιβεβαιωθεί ως τελικό, ακόμα ένα στημένο για την Αγγλία έφερε το ξέσπασμα χαράς! Μια εκτέλεση κόρνερ, μια πρώτη κεφαλιά του Μαγκουάιρ και μια δεύτερη του Κέιν που βρέθηκε ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι, διαμόρφωσαν το 2-1 που έφερε τη μεγάλη νίκη! 

Οι  συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τυνησία: Χασέν (15’ Μπεν Μουσταφά), Μπρον, Μπεν Γιουσέφ, Μεράια, Μααλούλ, Σκίρι, Μπεν Γιουσέφ, Σασί, Μπαντρί, Σλίτι (73’ Μπεν Αμόρ), Καζρί (85’ Καλίφα)

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Χέντερσον, Τρίπιερ, Λίνγκαρντ (90' + 3' Ντάιερ), Άλι (80’ Λόφτους – Τσικ), Γιάνγκ, Στέρλινγκ (68’ Ράσφορντ), Κέιν

Κώστας Ζάλιαρης