Άλλο κλίμα, οιωνός για... άλλη Αγγλία

Λίγες ώρες πριν από την πρώτη εμφάνιση της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στο φετινό Μουντιάλ της Ρωσίας, το england365.gr αφουγκράζεται το κλίμα που περιβάλλει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και εξηγεί γιατί οι οιωνοί είναι τέτοιοι που δείχνουν... κάτι διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενα χρόνια...  



Άλλο κλίμα, οιωνός για... άλλη Αγγλία

Στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή της αποψινής αναμέτρησης με την Τυνησία, ο Χάρι Κέιν «πέταξε» μια ατάκα που φανέρωσε κατά πολύ τη χαλαρότητα με την οποία έχουν προετοιμαστεί οι Άγγλοι διεθνείς για την πρεμιέρα τους στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η τρίτη πιο νεανική αποστολή των «τριών λιονταριών» στη σπουδαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, ξέρει πως υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις που θα μπορούσε να βαρύνει τρομερά τους ώμους των ποδοσφαιριστών του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι μέρες της προετοιμασίας για το τουρνουά, κύλησαν με μια σχετική χαλαρότητα που – τουλάχιστον στη θεωρία – μόνο ωφέλιμη μπορεί ν’ αποδειχθεί.

Από τον πάντοτε αυστηρό και ιδιαίτερο αγγλικό Τύπο που... αποφάσισε να μην «εφεύρει» ή αναζητήσει οτιδήποτε αρνητικό σε παρασκηνιακό επίπεδο ώστε να πλήξει τα «τρία λιοντάρια», μέχρι την προσπάθεια της FA να διορθώσει τη σχέση εθνικής ομάδας – δημοσιογράφων με την άκρως εποικοδομητική media day που πραγματοποιήθηκε πριν την αναχώρηση των διεθνών για τη Ρωσία.

Και για να επανέλθουμε στην ατάκα του Χάρι Κέιν και την ευκολία με την οποία σχολίασε το χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο ντέρμπι της περασμένης Παρασκευής ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ισπανία, το χιούμορ και η άνεση με την οποία ο φορ της Τότεναμ αναφέρθηκε στον CR7 και τα όσα τρομερά έκανε εκείνος από το πρώτο του ματς στη Ρωσία, αποτυπώνουν πως η πίεση δεν βρίσκεται σε τόσο μεγάλα επίπεδα στο μυαλό των Άγγλων.

Το γεγονός πως ο Κέιν θέλησε να σχολιάσει τις πιθανότητές του για το Χρυσό Παπούτσι της διοργάνωσης και τις... δυσκολίες που προέκυψαν στην επίτευξη του στόχου του έπειτα από τα τρία γκολ του ηγέτη των Ιβήρων, δείχνουν πως κάθε άλλο παρά τρομαγμένος εμφανίστηκε μπροστά στους εκπροσώπους του Τύπου και κάθε άλλο παρά θέλησε να περιοριστεί στα κλισέ και τα μαζεμένα λόγια.

Το μήνυμα, δε, που έστειλαν οι διεθνείς στον κόσμο για τη στήριξη που χρειάζονται και την ανάγκη που έχουν τη δυναμική παρουσία των οπαδών τους κάθε φορά στο γήπεδο, παρουσιάζει ακόμα κάτι διαφορετικό στο κομμάτι της κατανόησης και αποδοχής της κατάστασης κυρίως για την προϊστορία που συνοδεύει τα... νιάτα της Αγγλίας.

Πρεμιέρα, λοιπόν, με Τυνησία και... ευκαιρία! 

Κώστας Ζάλιαρης