Bolshoi Bets: Σουηδία για νίκη και Βέλγιο για πολλά γκολ

Είναι  σίγουρο πως οι χαρές και τα πανηγύρια των στοιχηματικών εταιριών δεν έχουν κοπάσει στο ελάχιστο από τις γκέλες της Γερμανίας και της Βραζιλίας μέσα σε διάστημα έξι ωρών. Τόσο το Μεξικό, όσο και η Ελβετία πήραν όμως πανάξια τους τρείς και τον έναν πόντο αντίστοιχα.



Bolshoi Bets: Σουηδία για νίκη και Βέλγιο για πολλά γκολ

Και αν οι Γερμανοί ξεκίνησαν άσχημα το παιχνίδι και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το εξαιρετικό Μεξικό, η Βραζιλία έκανε μεγαλύτερη (αρνητικά προφανώς) εντύπωση. Αυτό το μπλαζέ και υπεροπτικό ύφος μέχρι και στο στυλ τρεξίματός τους ήταν φανερό και  αν κάποιος δεν ήξερε το σκορ και έβλεπε οποιοδήποτε 10λεπτο πριν το 75΄ του αγώνα θα νόμιζε οτι η Βραζιλία κερδίζει 5-0. Άξιοι νικητές και οι Σέρβοι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, την ξεκάθαρη επιλογή της Κόστα Ρίκα να παίξει μόνο άμυνα και καθόλου επίθεση. Με αυτά και με εκείνα, η χθεσινή στήλη πέρασε και δεν ακούμπησε! Η καθημερινή ενασχόληση με το στοίχημα όμως, κάτι τέτοιες μέρες τις προβλέπει ρητά και απερίφραστα! 

Συνεπώς ας περάσουμε αμέσως στους σημερινούς αγώνες με στόχο την ανάκαμψη.

Σουηδία-Νότια Κορέα(15:00) είναι το ζευγάρι που ανοίγει την αυλαία στο στάδιο Νίζνι Νόβγκοροντ. Η ομάδα του Μάρκους Μπεργκ και των υπολοίπων χαρακτηρίζεται από ομοιογένεια, δύναμη και πάθος. Η αμυντική προσήλωση και λειτουργία είναι πρωταρχικός στόχος. Είναι ενδεικτικό πως στους 10 τελευταίους αγώνες(επίσημους και φιλικά) έχει να επιδείξει μόλις έναν με τρία γκολ συνολικά (ήττα από τη Χιλή με 2-1) και ένα με το αδύναμο Λουξεμβούργο(νίκη με 8-0). Δημιουργικά υπάρχουν παίκτες με τους Φόρσμπεργκ, Τοιβόνεν, Κλάεσον και Μπεργκ. Οι Νοτιοκορέατες προκρίθηκαν για ένατη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Βέβαια η εικόνα που παρουσιάζει από την προκριματική φάση ακόμα, δεν είναι καλή. Προβλήματα υπάρχουν κυρίως στην αμυντική λειτουργία, ωστόσο και επιθετικά δεν έχουν καλή απόδοση. Τα πρόσφατα φιλικά δε, ήταν άκρως ανησυχητικά. Ο Σον της Τότεναμ με τον Χουάνγκ της Σάλτσμπουργκ είναι μακράν των υπολοίπων αυτοί που ξεχωρίζουν. Το παιχνίδι εξαρτάται από τις ορέξεις και την ευστοχία των Σκανδιναβών. Η χθεσινή νίκη των Μεξικάνων δίνει χαρακτήρα must win για όποια από τις δύο έχει βλέψεις πρόκρισης από τον όμιλο. Εννοείται και δυνατότητες. Και αυτό το πακέτο το έχει η Σουηδία. Ο ΟΠΑΠ κοστολογεί στο 1,90 την νίκη τους(από 2,10 εχθές το βράδυ).

Στο Σότσι και το στάδιο Φιστ θα διεξαχθεί το ματς Βέλγιο-Παναμάς. Ένα Βέλγιο που είναι γεμάτο από παίκτες κορυφαίου επίπεδου. Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα αφού θα πρέπει να γράψω σχεδόν όλη την αποστολή. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως έχει χαρακτηριστεί ως η «χρυσή» γενιά της χώρας και πως ο στόχος είναι για πολύ ψηλά στο τουρνουά. Αήττητο για 18 παιχνίδια, με μεσοεπιθετική λειτουργία ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα(48 γκολ στα προκριματικά). Ο Παναμάς είναι μια αδύναμη ομάδα. Βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αρκεί να αναφερθεί πως η πρόκριση του γιορτάστηκε, ανακηρύσσοντας την ημέρα ως Εθνική αργία! Οι παίκτες της αποστολής αγωνίζονται σε Πρωταθλήματα χαμηλής δυναμικότητας με εξαίρεση κάποιους αμυντικούς που παίζουν στο MLS των ΗΠΑ. Ελάχιστες δυνατότητες επιθετικά με 6/8 τελευταία no goal κυρίως γιατί δεν σκόραραν οι ίδιοι. Το παιχνίδι προφανώς εξαρτάται από τους Βέλγους ποδοσφαιριστές. Έχοντας δει τα χθεσινά στραβοπατήματα Γερμανίας και Βραζιλίας(με σαφώς ανώτερους αντιπάλους από τον Παναμά) και ελέω πολύ χαμηλής δυναμικότητας των Κεντροαμερικάνων αναμένω εύκολη και ευρεία επικράτηση του Βελγίου. Τονίζω επίσης, πως πρώτο κριτήριο σε πιθανή ισοβαθμία στους ομίλους είναι η καλύτερη διαφορά τερμάτων και δεύτερο η καλύτερη επίθεση. Αναμενόμενα χαμηλά οι αποδόσεις. Ενδεικτικά αναφέρω, άσσος και όβερ συνδυαστικά στο 1,38, άσσος από ημίχρονο 1,38. Σαφώς ελκυστικότερες οι αποδόσεις που βρίσκουμε στο κουπόνι του ΟΠΑΠ για να πετύχει γκολ το Βέλγιο και στα δύο ημίχρονα στο 1,65 όπως και το πετύχει τρία γκολ και πάνω στο 1,70. Από τα δύο θα πάρω το 1,70.

Στο Βόλγκογκραντ Αρένα θα αγωνιστούν Τυνησία-Αγγλία. Οι Τυνήσιοι συμμετέχουν για πέμπτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Όπως όλες οι  βορειοαφρικάνικες ομάδες έτσι και αυτή χαρακτηρίζεται από αμυντική προσήλωση, πολύ τρέξιμο και αλληλοκάλυψη χώρων, ένταση και πάθος. Επιθετικά ποντάρουν σε στημένες φάσεις και αντεπιθέσεις με τους γρήγορους εξτρέμ. Γνωστά ονόματα είναι ο επιθετικός Καζρί της Ρεν και οι αμυντικοί Μπεναλουάν της Λέστερ και Μπεν Γιουσέφ της Κασίμπασα. Η Αγγλία έχει την ομάδα με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο τουρνουά με  17 παίκτες της αποστολής να έχουν γεννηθεί από το 1990 και ύστερα. Όλοι αγωνίζονται στο Αγγλικό Πρωτάθλημα. Οι συστάσεις είναι περιττές. Κέιν, Άλι, Στέρλινγκ, Ράσφορντ, Στόουνς, Γούοκερ είναι μεγάλες αξίες στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Μετά από πολλά χρόνια έχουν και καλούς τερματοφύλακες με Μπάτλαντ, Πίκφορντ και Πόουπ να έρχονται από πολύ καλές χρονιές. Από την άλλη, η απειρία σε μεγάλη διοργάνωση και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα της νεότητας πρέπει να προσμετρηθούν και να εξεταστούν. Σαφώς και υπάρχουν δυνατότητες, δεν έχουν παρουσιαστεί όμως στο χορτάρι ακόμα. Έχουν τον πρώτο λόγο στο σημερινό παιχνίδι αλλά απέναντι θα βρουν μία σκληρή και πολυπρόσωπη άμυνα. Η απόδοση για τη νίκη τους είναι στο 1,35 και δεν θα την προτιμήσω(ανάλογα με την εικόνα θα την ψάξω στο live). Περιμένω να μπει με ενθουσιασμό η Αγγλία αλλά και τους Τυνίσιους υποψιασμένους. Η ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο προσφέρεται στον ΟΠΑΠ στο 2,05 όσο ακριβώς και το να σημειωθεί γκολ μετά το 30ο λεπτό. Ποντάρω στο δεύτερο.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!

Συνοπτικά

Σουηδία-Νότια Κορέα    1        1,90

Βέλγιο-Παναμάς     Βέλγιο όβερ 2,5 γκολ    1,70

Τυνησία-Αγγλία       γκολ μετά το 30΄       2,05

Νίκος Κεραμύδας