Νέιθαν Χόλαντ, όπως λέμε Ράιαν Γκιγκς…

Ο Νέιθαν Χόλαντ της Γουέστ Χαμ έρχεται να επιβεβαιώσει με τις εμφανίσεις του όσους τον αποκαλούν παιδί-θαύμα και διαδόχου του Ουαλού θρύλου Ράιαν Γκιγκς.   



Νέιθαν Χόλαντ, όπως λέμε Ράιαν Γκιγκς…

Ο 19 χρόνος μέσος ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία εννέα ετών στην Έβερτον, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι διεθνής με τις Κ-16, Κ-17 και Κ-19 Αγγλίας. Τα «σφυριά» πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο του 2017 την δεύτερη μεταγραφή τους με την απόκτηση του ταλαντούχου Χόλαντ από την Έβερτον. Η μετακίνηση του στο Λονδίνο συνοδεύτηκε με νίκη στο ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα για το Κύπελλο Καραμπάο τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, επιβεβαιώνοντας πως το μέλλον διαγράφεται λαμπρό για τον πολλά υποσχόμενο Νέιθαν. Φέτος, χάρη στην εξαιρετική του παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ 2 η ομάδα του κατέκτησε τη πέμπτη θέση, κάνοντας πολλούς να βλέπουν στο πρόσωπο του νεαρού μέσου τις δεξιότητες του θρυλικού Ράιν Γκιγκς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Την προηγούμενη σεζόν μάλιστα μετά την νίκη με 2-0 επί της Φούλαμ ο διαχειριστής της Ακαδημίας της Γουέστ Χαμ Τέρι Γούεστλι, δήλωσε αναφερόμενος στον Χόλαντ: « Όταν έχεις την ευκαιρία να επενδύσεις σε αυτούς τους νέους παίκτες τότε πρέπει να το κάνεις. Στον Νέιθαν Χόλαντ βλέπω τον νεαρό Ράιαν Γκιγκς». Η άρτια ταχύτητα, η τεχνική κατάρτιση και η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του νεαρού άσου ωστόσο φαίνεται να προσομοιάζει και στα χαρίσματα του επίσης Άγγλου πολυνίκη Στιβ ΜακΜάναμαν που έστελνε πάντοτε με συνέπεια την μπάλα στα δίχτυα. « Ο Νέιθαν έχει αυτή την σπάνια ποιότητα να είναι σε θέση να τρέξει τόσο γρήγορα με την μπάλα, όσο και αυτό να είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο. Καλύπτει το έδαφος με την μπάλα με τέτοιο τρόπο όπως το έκανε ο Στιβ ΜακΜάναμαν της Λίβερπουλ», θα συμπληρώσει ο τεχνικός Τέρι Γουέστλι. 

 Κωνσταντίνα Θεοδώρου