Bolshoi Bets: Η ώρα ζυγώνει, αρχίζει το ματς!

Επιτέλους, το ημερολόγιο δείχνει 14 Ιουνίου. Η πολυπόθητη ημέρα για τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους του πλανήτη έφτασε. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Εθνικών Ομάδων ξεκινά σήμερα στη Ρωσία και για τον επόμενο μήνα θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Πέρα από το αμιγώς αγωνιστικό, είναι σίγουρο πως το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει την αποκλειστικότητα και στο στοιχηματικό κομμάτι.



Bolshoi Bets: Η ώρα ζυγώνει, αρχίζει το ματς!

Και αυτό ακριβώς είναι που θα μας απασχολεί σε καθημερινή βάση σε αυτήν εδώ τη νέα στήλη.

Πριν περάσουμε στο εναρκτήριο παιχνίδι δεν νοείται να μην αναφερθούμε στις δύο δημοφιλέστερες κατηγορίες στοιχηματισμού που υπάρχουν για τη διοργάνωση. Αυτές της Πρωταθλήτριας Ομάδας και του Πρώτου Σκόρερ.

Σίγουρα και τα δύο αυτά στοιχήματα είναι πολύ δύσκολα και εξίσου παρακινδυνευμένα. Το φανερώνουν άλλωστε και οι αποδοσείς. Πρώτο φαβορί για κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου είναι η Βραζιλία με 4.5 απόδοση, ακολουθεί η Γερμανία με 5, η Ισπανία με 6.5, η Γαλλία στο 7 και η Αργεντινή με 7.5. Από εκεί και πέρα οι αποδόσεις γίνονται διψήφιες με το Βέλγιο στο 10 και την Αγγλία στο 15.

Προφανώς και ο καθένας έχει τη δική του συμπάθεια ή το δικό του ένστικτο. Επειδή όμως εδώ πρόκειται για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ασφαλέστερος οδηγός είναι η Ιστορία. Και αυτή μας δείχνει πως οι μεγάλες δυνάμεις πάντα πρωταγωνιστούν και φτάνουν στο τέλος του δρόμου. Για του λόγου το αληθές ακολουθεί η τελική τετράδα των διοργανώσεων από το 1978 με πρώτη την Πρωταθλήτρια ομάδα και τελευταία την ηττημένη του μικρού τελικού.

1978:Αργεντινή-Ολλανδία-Βραζιλία-Ιταλία

1982:Ιταλία-Γερμανία-Πολωνία-Γαλλία

1986: Αργεντινή- Γερμανία-Γαλλία-Βέλγιο

1990: Γερμανία- Αργεντινή-Ιταλία-Αγγλία

1994: Βραζιλία- Ιταλία-Σουηδία-Βουλγαρία

1998:Γαλλία- Βραζιλία-Κροατία- Ολλανδία

2002: Βραζιλία- Γερμανία-Τουρκία-Νότιος Κορέα

2006: Ιταλία- Γαλλία- Γερμανία-Πορτογαλία

2010:Ισπανία-Ολλανδία- Γερμανία-Ουρουγάη

2014: Γερμανία- Αργεντινή- Ολλανδία- Βραζιλία

Συνυπολογίζοντας σε όλα τα παραπάνω την πρόσφατη εικόνα των ομάδων αλλά και τα πιθανά σταυρώματα βάση λογικής, καταλήγουμε πως η Βραζιλία με τη Γερμανία έχουν προβάδισμα για να δώσουν το παρόν στον τελικό(11 απόδοση να είναι αυτό το ζευγάρι, στο 3 για αμφότερες να είναι φιναλίστ) και άρα να κόψουν το νήμα πρώτες. Σίγουρα Γαλλία, Ισπανία(παρά τα απρόσμενα γεγονότα με την αλλαγή προπονητή) και η Αργεντινή του Μέσσι είναι σοβαρές υποψηφιότητες λόγω ρόστερ και εμπειρίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι διαφορές είναι μικρές και οι ισσοροπίες εξαιρετικά λεπτές αφού μία αποβολή, ένα λάθος ή ένα άστοχο πέναλτι μπορούν να φέρουν τα πάνω-κάτω.

Στην κατηγορία του Πρώτου Σκόρερ τα πράγματα είναι ακόμα πιο απρόβλεπτα. Οδηγός μας εδώ είναι δύο στοιχεία από την πρόσφατη Ιστορία αλλά και τη στατιστική. Αρχικά ο Πρώτος σκόρερ βγαίνει από ομάδα που φτάνει τουλάχιστον στην ημιτελική φάση και πως ο ¨μαγικός¨ μέσος όρος είναι τα 6 γκολ. Σε συνδυασμό με την παραπάνω εκτίμηση για Βραζιλία και Γερμανία οι επιλογές θα είναι από αυτές τις ομάδες. Και αν από τη ¨Σελεσάο¨ το μυαλό όλων πάει στο σούπερ σταρ Νειμάρ(απόδοση 8) εμείς θα επιλέξουμε τον Γκάμπριελ Ζεσούς. Είναι η βασική επιθετική αιχμή, δεν προέρχεται από τραυματισμό όπως ο επιθετικός της Παρί, ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας στην προκριματική φάση και το κυριότερο, πληρώνει 12 φορές το ποντάρισμα μας.

Από τους Γερμανούς επιλογή θα αποτελέσει ο Τίμο Βέρνερ σε απόδοση 11. Ο 22χρονος άσσος της Λειψίας είναι πλέον ο βασικός επιθετικός των ¨Παντσερ¨, έχει πετύχει ήδη 8 γκολ σε 14 εμφανίσεις με τη φανέλα της Εθνικής και στη Γερμανία τον αποκαλούν ¨νέο Κλόζε¨, δείγμα της εκτελεστικής δυνότητάς του. Απαρατήρητος και ...αποντάριστος δεν γίνεται να περάσει ο Τόμας Μίλλερ στην τεράστια απόδοση του 25. Βασικότατο μέλος της ενδεκάδας, γνωστός και μη εξαιρεταίος για τις καίριες τοποθετήσεις εντός περιοχής αλλά κυρίως για ένα ακόμη λόγο που συνδέει όλα τα παραπάνω και φαντάζει σημαδιακός. Ο Μίλλερ μετράει 10 γκολ συνολικά σε Παγκόσμια Κύπελλα ως τώρα. Ξέρετε πόσα χρειάζεται για να φτάσει τον πρώτο σκόρερ των Παγκοσμίων Κυπέλλων, Μίροσλαβ Κλόζε? Καλά καταλάβατε, θέλει 6 για να τον ισοφαρίσει και 7 για να τον ξεπεράσει.

Το πρώτο παιχνίδι της 21ης διοργάνωσης θα διεξαχθεί στη Μόσχα και στο στάδιο Λουζνίκι. Η διοργανώτρια Ρωσία αντιμετωπίζει τη Σαουδική Αραβία. Οι Ρώσοι είναι δεδομένο πως θέλουν να κερδίσουν τους 3 πόντους της νίκης απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου(θυμίζουμε Ουρουγουάη και Αίγυπτος οι άλλες δύο) ωστόσο η απόδοση του άσσου στο 1.25 είναι αποτρεπτική. Πρεμιέρα είναι, άγχος στους γηπεδούχος σίγουρα θα υπάρχει, πιέση για τη νίκη όπως αναφέραμε και πριν καθώς και οι τελευταίες εμφανίσεις των Ρώσων που περισσότερο προβληματικές τις λες παρά ελπιδοφόρες, οπότε θα μείνουμε μακριά από αυτό το 1.25. Εναλλακτική οδό μας δίνει η αγορά των κόρνερ. Η Ρωσία είχε τα περισσότερα κόρνερ στα 3 από τα 4 τελευταία φιλικά παιχνίδια συμπεριλαμβανομένων και τα εντός με Βραζιλία και Γαλλία(5-3 και 5-4 αντίστοιχα). Οι Σαουδάραβες από την άλλη είχαν λιγότερα κόρνερ στα 3 τελευταία παιχνίδια τους και μάλιστα στα 2 με μεγάλη διαφορά. Απέναντι στη Γερμανία ήταν 8-2 και με την Ιταλία 11-1 ενώ και με το Περού τα κόρνερ ήταν 4-3 υπέρ των Λατίνων. Άρα επιλογή θα αποτελέσει το Ρωσία -3.5 κόρνερ σε απόδοση 1.80 ή ακόμα και το Ρωσία -4.5 σε απόδοση 2.50.

Καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξετε! Η ώρα ζυγώνει, βάλτε τις μπύρες στο ψυγείο, βάλτε στη μνήμη του τηλεφώνου τις αγαπημένες πιτσαρίες/σουβλατζίδικα και ετοιμαστείτε για την υπέρτατη ποδοσφαιρική πανδαισία. Αρχίζει το ματς!

Νίκος Κεραμύδας