«Υπέρ του επιτιθέμενου» οι οριακές φάσεις, δια στόματος Κολίνα

Οδηγία να μην σφυρίζονται τα οφσάιντ σε φάσεις που ο επιτιθέμενος είναι στο όριο έχουν πάρει οι βοηθοί του Μουντιάλ σύμφωνα με τον Πιερλουίτζι Κολίνα.



«Υπέρ του επιτιθέμενου» οι οριακές φάσεις, δια στόματος Κολίνα

Το... τοτέμ της παγκόσμιας διαιτησίας μίλησε για τους ρέφερι που θα κληθούν να διαιτητεύσουν στα γήπεδα της Ρωσίας και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί ενόψει της γιορτής του ποδοσφαίρου, με κάποια σημεία από αυτά που είπε στους εκπροσώπους του Τύπου να ξεχωρίζουν.

Ένα από αυτά είναι οι οριακές φάσεις και οι περιπτώσεις οφσάιντ, με τους linesmen να έχουν πάρει οδηγία να αφήνουν την φάση να εξελιχθεί εάν είναι πολύ δύσκολη. Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που θεσπίστηκε τώρα μιας και πάντα σε φάσεις με έντονη αμφιβολία το πλεονέκτημα το είχε ο επιτιθέμενος, ωστόσο τώρα φαίνεται πως οι αποφάσεις θα είναι πιο χαλαρές και ενδεχομένως να υπάρξουν και γκολ που... υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ακυρωθούν.

Σε νέα που ανακοινώθηκαν παράλληλα, πρώτος διαιτητής του Μουντιάλ θα είναι ο πολύ μεγάλος... καρτάκιας Νέστορ Πιτάνα, που θα διευθύνει τον αγώνα ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και την Σαουδική Αραβία.

Γιώργος Σιάφας