Καμία ανοχή σε πιθανούς ταραξίες στο Μουντιάλ

Ο επικεφαλής ασφάλειας, Αλεκσέι Λαβρίστσεφ, προειδοποίησε ότι η ανοχή που θα επιδείξουν οι Αρχές της Ρωσίας σε οποιονδήποτε προκαλέσει ή συμμετέχει σε επεισόδιο κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, θα είναι μηδενική και οι ποινές για τους ταραξίες, βαρύτατες.  



Καμία ανοχή σε πιθανούς ταραξίες στο Μουντιάλ

Δυο μέρες πριν από την πρώτη σέντρα στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά σε ολόκληρο τον κόσμο, οι Ρώσοι λαμβάνουν τα μέτρα τους ώστε η διεξαγωγή του φετινού Μουντιάλ να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Με νωπές τις μνήμες από τις κόντρες Ρώσων και Άγγλων χούλιγκαν στις γαλλικές πόλεις κατά τη διάρκεια του Euro 2016, ο επικεφαλής ασφάλειας της διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξεκαθάρισε ότι: «Οι οπαδοί δεν θ' αρχίσουν να τα σπάνε όλα στους δρόμους προς το γήπεδο. Ίσως να κλείσουμε τα μάτια σε ορισμένα παραπτώματα, αλλά αν η κατάσταση ξεφύγει, τότε οι ποινές θα είναι βαρύτατες».

Από την πλευρά της, η βρετανική Αστυνομία φρόντισε ώστε να απαγορεύσει σε... γνωστούς ταραξίες, να ταξιδέψουν στη Ρωσία για παρακολουθήσουν την εθνική Αγγλίας και να προκαλέσουν φαασαρίες.

Κώστας Ζάλιαρης